Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A törökzugi óvoda teljes felújítását tervezi Gyula Város Önkormányzata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. június 25. 22:50
A törökzugi óvoda teljes felújítását tervezi Gyula Város Önkormányzata
A tervek szerint üvegkupolát, új fűtést, burkolatot, szigetelést és egy fedett udvart kap a GYVEÓ székhelyintézménye
Gyula Város Önkormányzata teljes felújítását tervezi Gyula Város Egyesített Óvodája Törökzugi Óvoda Székhelyintézményének – jelentette be Kónya István alpolgármester június 25-én, az óvoda udvarán tartott sajtótájékoztatón. A városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat már rendelkezésre is bocsátotta a felújításhoz szükséges önerőt – mintegy 2,5 millió forintot –, hogy megtervezzék az idén 40 éves kisdedóvó rekonstrukcióját.
____Eredeti-_DSC7048.JPG

képünkön (balról jobbra) Megyeri Sándor, Kónya István, dr. Király Éva és Szilágyiné Solymosi Mária intézményvezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Kónya István tájékoztatása szerint a jelenleg öt vegyes életkorú csoporttal működő, 125 férőhelyes óvoda teljes felújítása az előzetes számítások alapján a 100-110 millió forintba kerül majd. Az alpolgármester hozzátette, sikeres pályázat esetén a Bajcsy-Zsilinszky Úti Óvodára is teljes felújítás vár.

Megyeri Sándor, a mérnöki osztály vezetője elmondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol kész tervek voltak, ott eredményesebben pályáztak, és ott sikerült nagyobb volumenű munkákat végrehajtani: a tervezések elkészítését követően a jogerős építési engedély és a tervdokumentációk birtokában nagyobb esély nyílik egy újonnan kiírt pályázat beadására.

Az osztályvezető kifejtette, az óvodának vannak konstrukciós hibái, amelyeket a felújítás során kiküszöbölnének, továbbá cél az épület biztonságossága, valamint az energiafelhasználás illetve a környezettudatosság szem előtt tartása, éppen ezért a legkisebb önköltséggel való üzemeltetésért megújuló energia is szerepel a tervekben.

A teljes felújítás során a felülvilágító berendezéseket megszüntetik, helyette az óvoda középső részét üvegkupolával fedik be, hogy fényt kapjon a jelenleg sötét folyosó. Felszámolják az épületen belüli csapadékvíz-elvezetéseket is. A fűtéskorszerűsítés keretében kicserélik a kazánt, megvalósul a külső homlokzat hőszigetelése, valamint a magas hőszigetelésű nyílászárók és a belső burkolatok cseréje. A tervek szerint megújulnak a vizesblokkok, és a foglalkoztatók közötti beugrók helyén fedett szabadtéri tornaudvart alakítanak ki.

- A teljes felújításba a villamos korszerűsítés is beletartozik. A tervezett naperőművel várhatóan 100%-osan kiváltható az óvoda villamosenergia-felhasználása, a napkollektor pedig a melegvízellátást biztosítja majd – mondta Megyeri Sándor, aki végül elárulta, magánemberként is nagyon örül a terveknek, hiszen mindhárom gyermeke a törökzugi oviba járt.

A Gyulai Hírlapnak dr. Király Éva intézményvezető-helyettes elmondta, nagyon ráfér már az épületre a felújítás. Az intézményegység új vezetőjeként elég hangsúlyosan látja azokat a tárgyi hiányosságokat, amelyeken nem tudnak szépérzékkel és szeretettel változtatni, és reméli, hogy minél előbb a gyerekek rendelkezésére bocsáthatják a szebb, tisztább és világosabb óvodát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)