Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai „Lila” iskola tanulói az ország legjobbjai között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • SPORT • 2015. március 27. 18:00
A gyulai „Lila” iskola tanulói az ország legjobbjai között
Az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola csapata bejutott az Országos Diákolimpia Játékos Sportvetélkedőjének döntőjébe
Az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola csapata. Fotó: Gyulai Hírlap

Sporttörténelmet írtak a „Lila” iskola tanulói: a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola csapata bejutott az Országos Diákolimpia Játékos Sportvetélkedőjének döntőjébe, azaz az első nyolc közé az országban. Az országos döntőt március 28-án és 29-én rendezik meg Kozármislenyen.

A Gyulai Hírlapnak Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető elmondta, a Játékos Sportversenyek Diákolimpia versenysorozata a körzeti megmérettetéssel decemberben indult, ahol fölényes győzelmet aratott a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola csapata. A Békésen megrendezett megyei döntőn ezüstéremmel végeztek. Február második felében kerültek sorra az országos elődöntők, amelyek szoros küzdelmeket hoztak. Az elődöntők első helyezett csapatai automatikusan kvalifikálták magukat a kozármislenyi országos döntőbe.

- A második helyen végzett 5 csapat pótselejtezőn harcolhatott az országos döntőbe jutásért a budapesti Újlak Utcai Általános Iskolában. A csapatokat szép számú szurkolói csoportok kísérték el, akik kiváló hangulatot teremtettek a tornacsarnokban. A küzdelem végig szorosan alakult és nagy csata folyt a dobogós helyezésekért. Végül egy kiélezett verseny után a nagykanizsai csapat bizonyult a legjobbnak, akiket a gyulaiak követtek mindössze 1,5 ponttal lemaradva. A Játékos Sportversenyek Diákolimpia országos pótselejtezőjén páratlan teljesítménnyel kivívták a lehetőséget a lila iskolások, hogy részt vegyenek az országos döntőn. Ilyen siker még nem volt az iskola és Gyula város történetében – tájékoztatta lapunkat Szabadosné Bécsi Katalin.

A csapat felkészítői Bacsa Edina és Vinczéné Forgách Ágnes testnevelők. A csapat tagjai: Balázs Dániel, Boncza Csilla, Bonyhádi Júlia, Braun Anna, Hajnal Csaba, Illik Patrik, Kincses Ádám, Kincses Nóra, Knap Eszter, Kovács Zalán, Kubik Heliodor, Kurta Alma Ilona, Kurta-Kempf Milán, Leiszt Kristóf, Mócz Martina Lina, Németh Csenge, Papp Brigitta, Prohászka Máté, Szabó Dóra, Szabó Dorina, Tapasztó Boglárka, Ungor Szilárd, Varga Olivér.

A nagy verseny előtti utolsó edzésükön dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere meglátogatta az ifjú sportolókat. Gratulált a különleges eredményhez a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, valamint biztosította a gyerekeket arról, hogy lélekben az egész város drukkol majd nekik a vasárnapi döntőn.

Drukkoljunk együtt az ifjú gyulai sporttehetségeknek! Hajrá Gyula, hajrá „Lila” iskola!

 

Dr. Görgényi Ernő meglátogatta az ifjú sportolókat. Fotó: Gyulai Hírlap
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)