Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiválóan mulatott a vendégsereg a 25. Gyulai Gazdabálon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. január 25. 18:00
Kiválóan mulatott a vendégsereg a 25. Gyulai Gazdabálon
A gyulai Gazda és Polgári Egyesület a rendszerváltás óta minden év telén bálra hívja városunk kisgazdáit
Gazdabál a gyulai Román Kulturális Központban. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Immáron huszonötödik alkalommal rendezte meg hagyományos gazdabálját a gyulai Gazda és Polgári Egyesület január 24-én a Román Kulturális Központban. A rendezvény negyed évszázados múltra tekint vissza, hiszen a rendszerváltás óta minden év telén bálra hívják városunk kisgazdáit. Az idei összejövetelen az elmúlt esztendők eseményeihez hasonlóan különféle finomságok és egy szórakoztató, kellemes este várta a vendégeket.

- A gazdavilágban mindig az volt a szokás, hogy az emberek egész évben dolgoztak, így a gazdatársadalom csak a téli időszakban tudott egy kicsit megpihenni, és eljutni rendezvényekre. Az egyik ilyen volt a gazdabál, ami a rendszerváltás után lett felélesztve Gyulán. Ennek a legfőbb célja az volt, hogy az emberek összejöjjenek, kikapcsolódjanak, táncoljanak, ismerkedjenek és jól érezzék magukat – ismertette a gazdabálak hagyományait Balogh Lajos önkormányzati tanácsnok, a gyulai KPE elnöke. A Gyulai Hírlapnak Balogh Lajos elmondta, a hagyományápolással, illetve a gazdabál életben tartásával a barátság és az egymásra találás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Gyulai Gazdabál megnyitóján Balogh Lajos köszöntötte a vendégeket. Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke nem tudott ellátogatni az idei összejövetelre, ám levélben megküldte jó kívánságait, melyet Balogh Lajos tolmácsolásában hallhattak a jelenlévők. Dr. Turi-Kovács Béla levelében kiemelte: a gyulaiak büszkék lehetnek a gazdabálra, valamint arra, hogy településünkön még él a szolidaritás, a város és egymás tisztelete.

A bált dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere nyitotta meg, aki beszéde elején külön köszöntötte a vajdasági vendégeket.

- Városunkban meghatározó a barátság, meghatározó a szeretet, és azt kell mondjam, hogy különösen kisgazda körökben, az önzetlenség is. Hiszen ne feledjük el, számtalan értéket elmondhatunk, amit a gyulai kisgazdák teremtettek az elmúlt évtizedekben. Köztük mindenképpen meg kell említeni azokat a jótékonysági akciókat, amelyeket nem politikai kampányok kedvéért, hanem attól teljesen függetlenül, hosszú idő óta, rendszeresen és szervezetten megtartanak ebben a városban annak érdekében, hogy segítsék a rászorulókat és, hogy Gyulán mindenki azt érezhesse, hogy gondolnak rá – hangzott el a városvezető beszédében.

A gazdabálon a vajdasági Torda községéből érkezett Samu zenekar szolgáltatta az igényes talpalávalót, Kardos György táncpedagógus tanítványai pedig egy színvonalas néptáncprodukcióval szórakoztatták a mulató vendégsereget. Az esti menüről a Gyulakonyha Kft. gondoskodott, a Viharsarki betyárok pedig igazi bográcsban főtt marhalábszárpörkölttel kedveskedtek a jelenlévőknek. 

 

Balogh Lajos. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)