Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés Megyéért kitüntetéssel ismerték el dr. Erdész Ádám munkásságát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. január 13. 09:00
Békés Megyéért kitüntetéssel ismerték el dr. Erdész Ádám munkásságát
A Békés Megyei Levéltár igazgatója elmondta: hamarosan új kiállítóterem nyílik a gyulai székhelyű intézményben
A Békés Megyei Levéltár Gyulán. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Békés Megyéért kitüntetést vehetett át decemberben dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója Zalai Mihálytól, a megyei közgyűlés elnökétől. A díjat azoknak ítélik oda minden évben, akik kiemelkedő teljesítményükkel gazdagítják a térséget. Dr. Erdész Ádám 1980 óta dolgozik a megyei levéltárban, melynek élére 2005-ben nevezték ki. A Gyulai Hírlap megkeresésére az igazgató úgy fogalmazott: az elismerés nemcsak neki, hanem az általa vezetett intézménynek is szól. 

– Az elmúlt évtizedben kinyitottuk a levéltár kapuit, sokfelé megfordulunk rendezvényeinkkel, és számos diákot fogadtunk intézményünkben. Úgy gondolom, ennek a meglehetősen erős közművelődési tevékenységnek szól a kitüntetés – fejtette ki. Az igazgató hozzátette: munkájuk másik része – amely az iratok rendezésétől a kutatók kiszolgálásáig és használható informatikai adatbázisok kiépítéséig terjed – kevésbé látványos.

Dr. Erdész Ádám azt is elmondta, idén ősszel tovább folytatódik a levéltár által szervezett konferenciasorozat, ezenkívül több kiadvány megjelentetését is tervezik. Mint megtudtuk, januárban lát napvilágot az a kötet, amely a júniusi holokausztkonferencián elhangzó előadások anyagát tartalmazza.

– Az elmúlt évben jelentősebb összeget nyertünk el arra, hogy a már meglévő állandó kiállításunk mellett egy időszaki kiállítási termet rendezzünk be installációval, bútorzattal – tájékoztatta lapunkat az intézményvezető, aki nagy előrelépésnek nevezte a beruházást. A levéltár új kiállítótere várhatóan márciusra készül el.

        

Dr. Erdész Ádám. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)