
A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B7- (biotin, koenzim R), B9- (folsav), C-, és E-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, kobaltot, krómot és antioxidánsokat.
A legrégebb óta és legáltalánosabban használt csírafajta. A búzacsíra megújítja a beteg sejteket. A benne lévő enzimek gátolják a rosszindulatú sejtelváltozások szaporodását. Leghatékonyabb a vérsejtképző, szöveti eredetű, nem jóindulatú elváltozásokra, de hat a többi elváltozásra is.
Tisztítja a májat, hatására a májból könnyebben ürülnek ki a méreganyagok. Gyulladásgátló, baktériumölő hatású. Szabályozza a vérnyomást, segíti a vér oxigénellátását. Elősegíti a vércukor szinten tartását. Csökkenti a radioaktív sugárterhelést.
A búzacsíra fogyasztása csökkenti a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Tágítja az ereket, és oldja a lerakódásokat az érfalon, beleértve a szívkoszorú erekét is.
Magas krómtartalma a szív és a vese működésének szabályozásában segít. Csökkenti a prosztatagyulladás lehetőségét, enyhíti a már kialakult gyulladásos panaszokat. Hat a pszichére, személyiségzavaroknál, neurózisnál hatásos gyógyító. Minden belső elválasztású mirigy működését segíti szabályozni. Tartalmaz L-borostyánkősavat, mely képes a szövetekben az ingerületet továbbítani és segít megőrízni a kötőszövetek rugalmasságát.
Fogyasztási javaslat: joghurtba, kefírbe, műzlibe, pelyhekbe és salátába keverve a legízletesebb.
Pikó Tamás csírász
30/643 2626
etkezesicsira@gmail.com