Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A vöröshagyma csírája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pikó Tamás csírász • MAGAZIN • 2014. április 13. 13:00
A vöröshagyma csírája
Gyógyítja a felsőlégúti megbetegedéseket, náthát, megfázást
A vöröshagyma csírája. Fotó: Pikó Tamás

A hagymacsírában kiemelkedően sok az A-, B-, C-, és D-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig a kalcium-, foszfor-, kén- és káliumtartalma jelentős. Hasonlóan a csípős csírákhoz, természetes antibiotikumként viselkedik, vírusölő hatású, gátat vet a gombás fertőzéseknek, pusztítja az élősködőket, mikrobákat a tápcsatornában. Intenzív vértisztító hatása van, védi az ereket, oldja a lerakódásokat, segít a szívkoszorúerek épségének megőrzésében. Gyógyítja a felsőlégúti megbetegedéseket, náthát, megfázást. Nyálkaoldó (allicin) tartalma a nyálka kiürítésére készteti a tüdőt. Izzasztó hatásán keresztül csökkenti a lázat, és segít a méreganyagok eltávolításában, tisztítja, szépíti a bőrt.

Segít a májfunkciók működésében, a máj méregtelenítésében és feloldja a májban a zsírlerakódást, ebben az esetben kúraszerűen javallott a fogyasztása, heti 300 g 4-6 héten keresztül. Serkenti a nyirokkeringést. Szabályozza a vérnyomást, enyhe vérnyomásnövelő hatása van. Általános daganatmegelőző gyógyító hatással bír. Magas kalciumtartalmának köszönhetően segíti a csontképzést. Kitisztítja az epehólyagot, epevezetéket, illetve a lépet is. Csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet. Enyhít a köszvényes panaszokon, mivel oldja a szervezetben a húgysavlerakódást. Gyógyítja a beteg mirigyeket, segíti az agyalapi mirigy működését ezáltal hatással van a hormonszabályozó rendszerre. Emeli a spermiumszámot, a benne lévő enzimek segítik a herék anyagcseréjét, ezáltal normális működését.

A csírák kereskedelmi forgalomból vagy piacon, helyi termelőtől nagy választékban, könnyen beszerezhetők, de Gyulán akár házhoz szállítás is kérhető.

További információ: Pikó Tamás csírász, tel.: 30/643 2626, etkezesicsira@gmail.com

 

Pikó Tamás. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)