Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tinirockerek és öreg „rockák” döbögtek a gyulai Vigadóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2014. február 01. 11:48
Tinirockerek és öreg „rockák” döbögtek a gyulai Vigadóban
A rock ’n’ roll két gyulai képviselője, a Kontorband és a LemonLime is felavatta a Vigadó színpadját
A Kontorband a gyulai Vigadóban. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Két hete nyílt meg csak a Vigadó, máris számos formáció állt neki koptatni a színpadot. Legutóbb városunk két zenekara – a tinirockerekből álló LemonLime és az öreg „rockákból” álló Kontorband próbálta meg zenéjével kiütni a megszépült épület falait. Azok sikeresen ellenálltak, és a régi-új épület újra rászolgált az egykori becenevére – a Dübögőre.

A gyerkőcökből álló LemonLime lassan két éve alakult, úgyhogy szemmel kísérhettük rohamos fejlődésüket –fizikai és zenei értelemben is. Röviden: nőnek, mint a gomba, és egyre jobban nyomják a rock ’n’ rollt! A trió a közelmúltban egy basszusgitárossal bővült, akinek öthúrosa kétségkívül élőbbé tette hangzásukat. Márk Cintia (ének), Hegyesi Gábor (gitár), Magyar Beáta (basszusgitár) és Juhász Ákos (dob) népszerű slágerek rockosított átiratával avatta fel a Vigadót. Mentoraik – Kontor Tamás és Hőgyes Elek – méltán lehetnek büszkék rájuk.

Hihetetlenül hangzik, de a Kontorband éppen egy évvel fiatalabb formáció, mint pártfogoltjaik. Persze, a Kontorband tagjainak háta mögött álló sok évnyi színpadi tapasztalat már a beálló szám alatt lejött. Kontor Tomi, a megnyerő hangú és virtuóz gitáros, egy tehetséges ifjú billentyűsből – Binder Norbert – és egy régi összeszokott gárdából, a Route 44 és a korábbi Blues Fools ritmus- és fúvósszekciójából – Köles Márk (dob), Gyebrovszki András (basszusgitáros), Döge Csaba (harsona), Resetár Attila (trombita) és Belicza Károly (szaxofon) – „gyúrta” egybe a csapatot. Kontor bandája mindenféle jó zenével űzte a rossz hangulatot, s a tőlük megszokott minőségben, country-s, bluesos, rockos megszólalásban számos feldolgozást, valamint néhány slágergyanús saját dalt is hallhatott a Vigadó közönsége.

 

Magyar Beáta, a LemonLime új basszusgitárosa, Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2014. február 01. 17:34
A rock ’n’ roll két gyulai képviselője, a Kontorband és a LemonLime is felavatta a Vigadó színpadját
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)