Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Részeg szemüveggel a józan közlekedésért - közlekedésbiztonsági rendezvényt tartanak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. március 27. 13:00
Részeg szemüveggel a józan közlekedésért - közlekedésbiztonsági rendezvényt tartanak Gyulán
A népszerű eszközzel az ittasság veszélyeire hívják fel a figyelmet a gyulai rendőrök
Képünk illusztráció. Forrás: borsonline.hu

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a húsvétot megelőző héten több helyszínen az ittasan történő közlekedés veszélyeire figyelmeztető rendezvényt tart. A programokon résztvevők a részegséget szimuláló szemüveget próbálhatják ki kerékpárral, illetve gyalogosan. Ugyan – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – nem történik több személyi sérüléssel járó közlekedési baleset a két ünnepnapon, mint az év más időszakában, de azért mindig találkoznak a járőrök olyanokkal, akik ittasan vezetnek. Ennek veszélyeire próbálják meg felhívni a figyelmet a különleges eszközzel.

A szemüveg megmutatja, hogy mit érzékel az enyhén, vagy éppen súlyosan ittas közlekedő a körülötte lévő forgalomból. Így az eszközt kipróbáló maga is láthatja, hogyan tudna, vagy inkább nem tudna reagálni egy veszélyhelyzetre. A baleset-megelőzéssel foglalkozó szakemberek március 29-én 9 és 11 óra között Gyulán a TESCO Áruház parkolójában (Csabai út 3.) várják az érdeklődőket.

Tavaly húsvét vasárnap és hétfőn Békés megyében nem történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. Két éve, 2011-ben viszont kettő is volt, és mindkét esetben ittas közlekedő okozta a szerencsétlenséget. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ünnepek előtt és alatt is folyamatosan ellenőrzik a járművezetőket.

Arra kérik a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját és mások testi épségét, életét, biztonságát. Ittas járművezetés esetén nagymértékben megnő a baleset bekövetkezésének veszélye, kockázata. Felhívják a figyelmet a posztalkoholos állapot, a „másnaposság” veszélyeire is. Ilyenkor a fáradság gyakran rossz közérzettel párosul, mely egyrészt elvonja a figyelmet a vezetésről, másrészt a reflexek is tompulnak, és ennek következtében kiszámíthatatlanná válnak a járművezető reakciói.

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)