Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Meleg ételt osztott a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete és a „D. Á.” Motoros Baráti Társaság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. március 24. 17:50
Meleg ételt osztott a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete és a „D. Á.” Motoros Baráti Társaság
A Szűz Mária Kegytárgy Múzeum udvarán használt ruhát és édességet is adományoztak a rászorulóknak
Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő

Mintegy hatszáz adag csülkös bablevest osztott szét a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete és a gyulai „D. Á.” Motoros Baráti Társaság a Szűz Mária Kegytárgy Múzeum udvarán. A leves mellé kenyér és forró tea, valamint Gerhard Stengel jóvoltából édesség is jutotta a rászorulóknak. A helyszínen Mikus Éva ausztriai adományokból származó és a Gyulai Városbarátok Köre által felajánlott használt ruhát, valamint gyermekjátékokat és könyveket osztott ki.

Janics Borbála, az egyesület elnöke a Gyulai Hírlap kérdésére elmondta, a nagycsaládosok, a nyugdíjasok és a rászorulók számára meghirdetett ételosztást a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete által elnyert pályázati támogatásból finanszírozták. A rendezvényhez a „D. Á.” Motoros Baráti Társaság is csatlakozott, melynek tagjai az ételosztás lebonyolításában segítettek. Az elnöktől megtudtuk, a kegytárgymúzeumot a római katolikus egyház jóvoltából vehették birtokukba az ételosztás idejére.

A pályázatot az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve alkalmából hirdette meg a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma – tájékoztatta lapunkat Janics Borbála. Az elnöktől azt is megtudtuk, az elnyert összegből 17 család budapesti útját finanszírozta a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete. A nagycsaládosok a Csodák Palotájába és a Tropikáriumba látogattak el az egyesületnek köszönhetően.

Dóczi József, a „D. Á.” Motoros Baráti Társaság vezetője lapunk kérdésére elmondta, baráti körük 2007 novemberében alakult meg 16 fővel. A társaság megnevezésében a „D. Á.” Dóczi József fiának a monogramja, a kör az ő emlékét őrzi nevében. A vezető hangsúlyozta, munkájukkal a közért szerettek volna tenni, ezért csatlakoztak a rendezvényhez.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)