Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közgyűlésen találkoztak a gyulai nyugdíjasok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. november 14. 17:00
Közgyűlésen találkoztak a gyulai nyugdíjasok
A helyi idősek kirándulásokkal, zenés vacsorával színesítik találkozóikat

Közgyűlésen találkoztak a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületének tagjai november 14-én. Az Erkel Ferenc Művelődési Központban megtartott programra a város polgármesterét, Görgényi Ernőt is meghívták, aki tájékoztatta a helyi időseket az őket érintő legfontosabb aktualitásokról.

az egyesület minden hónap első keddjén tart gyűlést

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Bálányi Györgyné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy minden alkalommal nagyon várják tagjaik az eseményt, amin általában szép számmal meg is jelennek. Hozzátette: egyesületük jelenleg 120 tagot számlál, akikkel minden hónap első keddjén gyűlnek össze egy-egy jó hangulatú találkozóra. 

– Sokféle programunk van: néha elmegyünk kerékpározni, olykor előadókat is meghívunk, vagy filmvetítést tartunk. Mindegyikkel jó hangulatban telik az idő. Télen kevesebb a programunk, mert a sötétben már nem szívesen járnak idős tagjaink – emelte ki az egyesület elnöke. 

Bálányi Györgyné hozzátette, hogy idén három kirándulást szerveztek: egy négy napos utazást Eger környékére, majd egy másikat Nyíregyházára, és utána Aradra.

Görgényi Ernő az utóbbi év fejlesztéseiről tájékoztatta az egyesület tagjait. Beszámolt a pályázatok állásáról, és több olyan helyi ismert aktualitásról, ami az időseket is érinti, köztük az oktatási intézmények felújításáról és a járdafelújítási programról is.

 

görgényi ernő a 2017-es év fejlesztéseiről számolt be az időseknek

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Nagyon fontosnak tartjuk azoknak az infrastrukturális feltételeknek a biztosítását, amelyek az időseket szolgálják. Ennek érdekében saját forrásból és állami pályázatok útján igyekszünk a lehető legtöbb támogatást megnyerni a városnak – emelte ki a polgármester. 

Görgényi Ernő arról is beszélt, hogy elhunyt képviselőtársuk, Balogh Lajos helyére mindenképpen egy olyan személy megválasztásának örültek volna, aki akar dolgozni és tenni a választókerületért. A polgármester hangsúlyozta, hogy Kiss Szabolcs személyében egy ilyen képviselőre talált a város.

A városvezető hozzátette: idén 23 pályázatot nyertek el, így "meg tudják sokszorozni" az adófizetők pénzét, és ennek köszönhetően még több beruházást tud a város megvalósítani.

Az esemény folytatásában a nyugdíjasok a decemberi évzáró vacsorájuk részleteit tárgyalták meg, amelyről kiderült, hogy az év összes programja közül ez a legnépszerűbb, hiszen azon minden egyes évben több mint százan megjelennek. Az idei évzáró vacsorát december 8-án tartják, és a hagyományokhoz hűen zenével és tánccal ünneplik majd meg az év végét.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)