Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Üléseztek a gyulai nyugdíjasok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. szeptember 04. 11:00
Üléseztek a gyulai nyugdíjasok
Közgyűlést tartott a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete
Közgyűlést tartott a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesülete szeptember 3-án az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A programon az időseknek Görgényi Ernő polgármester tartott beszámolót az év legfontosabb eseményeiről, fejlesztéseiről. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Bálányi Györgyné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: idén Komáromba szerveznek kirándulást, a városban két napot töltenek majd el. 

– Negyvenheten jelentkeztek a kirándulásra, ennek a részleteit beszéljük meg ez alkalommal. A közgyűlésre minden évben meghívjuk a városvezetőt, hogy megtudjuk, mi zajlik éppen a településen, és mik a jövőre vonatkozó tervek – ismertette. 

Görgényi Ernő 2015-től foglalta össze az elmúlt évek eseményeit a megjelent időseknek. Megemlítette az Erkel Ferenc Művelődési Központ felújítását, a helyi kórház új sebészeti tömbjét, az Almásy-kastélyt. Elmondta, bevezették a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat, az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjat és a gyulai újszülöttek egyszeri 30 ezer forintos támogatását. Hozzátette: Gyulára került a tankerületi központ székhelye, elindult az M44-es út építése. 

 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ugyancsak megemlítette az iskola-, kollégium- és bölcsődefelújításokat, a Zöldkereszt korszerűsítését és a Szivárvány Napközi Otthon felújítását. A beszámolóból kiderült, hogy jelenleg is folyamatban van a városerdei kerékpárút megépítése.

– Az elmúlt évek eredménye volt az Északi Ipari Park fejlesztése és több energetikai beruházás – tette hozzá a városvezető. Kiemelte, hogy a jövő egyik fontos projektje az Airbus Helicopters gyárának megépítése.

Az esemény végén az idősek kérdéseket tehettek fel. Felmerült, hogy a helyi szóbeszéd szerint megszűnhet a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium. A pletykákat a városvezető határozottan cáfolta, és hozzátette, hogy tudomása szerint ezt olyasvalaki indította el, aki korábban többször pályázott az intézmény igazgatói székére, mindannyiszor sikertelenül. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A vasútállomás épülete is szóba került, mellyel kapcsolatban a városvezető elmondta: a MÁV-val már másfél éve rendszeresen tárgyalnak róla, legközelebb szeptember 19-én lesz találkozó az illetékesekkel. A polgármester elmondta: a céljuk egy Monarchia korabeli épületet megvalósítása, a lehetőségekhez képest minél előbb. 

A cselédszárnnyal kapcsolatos munkálatokról is érdeklődtek a program végén. Az önkormányzat jelenleg a Miniszterelenökség Közbeszerési Felügyeleti Főosztályától várja a tanúsítványt, ezek után szerződhetnek a kivitelezővel. A munkálatok várhatóan még ősszel elindulnak. 

Az esemény végén a külterületi utak és világítás kapcsán is érkezett bejelentés, melyekkel kapcsolatban Görgényi Ernő ígéretet tett arra, hogy utánajár a fejlesztési, felújítási lehetőségeknek. 

 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)