A legtöbben a hagyományos gyulai kolbászt keresik
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Már az első nap délutánján, a megnyitó előtt szépszámú kóstolósereg jött össze az ízekkel és illatokkal teli bemutatósátorban, ahol Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketingmenedzsere vezetett körbe minket. Ottjártunkkor azt is elmondta: fontos számukra egy-egy hasonló fesztiválon megjelenni, hiszen lényeges, hogy a látogatók az ország lehető legtöbb pontjára elvigyék a helyi termékek jóhírét.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
– Ilyen alkalmakkor a legtöbbet kóstolt termékünk a hagyományos gyulai kolbász, és az eladások élén is ez a termékünk szerepel. Mellette rengeteg érdekes húskészítményünk van. Hozunk extra csípős kolbászt, marhakolbászt, paprikamenteset, és még méteres kolbászunk is van, amit csak fesztiválokon értékesítünk, nem ritkán végtelenített formában – tette hozzá.
A stand a fesztivál mindhárom napján várja a látogatókat, akik a fesztiválra készített hagyományos parasztsonkát és Mályvádi sonkát is vásárolhatnak a közelgő húsvétra. A helyi húsosok standján a tavalyi évben bevezetett, még kuriózumnak számító marhaszalámi is elérhető.