Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fontos, hogy tápanyagban gazdag talajba ültessük virágainkat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2024. május 12. 13:10
Fontos, hogy tápanyagban gazdag talajba ültessük virágainkat
Pomázi Ferenc kertész rovata

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Egy szép és gazdag kínálatú Gyulai Virágok Fesztiválján vagyunk túl, amit a zivatar ugyan megzavart, de az értékéből ez mit sem von le. Ez városunk egyik legjelentősebb rendezvénye, amely tovább öregbíti Gyula hírnevét. A rendezőknek, szervezőknek nagy köszönet jár, különösen Szászné Várkonyi Adrienn-nek, városunk főkertészének. 

A sok szép virág felöltözteti az otthonunkat, melengeti a szívünket. Természetesen ezeket a növényeinket is gondozni kell. A legfontosabb, hogy megfelelő, tápanyagban gazdag talajba ültessük őket.

Ügyeljünk arra is, hogy a beültetett virágaink alatt ne álljon meg a víz, de szomjazni se hagyjuk növényeinket! Az ujjunkat a földjükbe nyomva érzékelhetjük, hogy mennyire nedves alattuk a talaj.

A szebb virágzás érdekében lehet tápoldatozni is őket, de nem szabad nagyon gyakran, elég heti, kétheti rendszerességgel. Az adagolást a tápoldat dobozán vagy flakonján ismertetik. Ne lépjük túl az előírtat, mert a sok is megárthat! Ha növényünket új, trágyás földbe és a pH-igénye szerinti talajba ültetjük, akkor a tápoldatozás szinte feleslegessé válik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)