Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem rendezte az adótartozását, helyette cége vagyonából saját magának nyújtott kölcsönt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. május 03. 10:19
Nem rendezte az adótartozását, helyette cége vagyonából saját magának nyújtott kölcsönt
Vádat emeltek egy gyulai férfival szemben

Vádat emelt a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 55 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, aki az ügyvezetése alatt álló cég vagyonából saját magának nyújtott kölcsönt, ezáltal meghiúsította a hitelezők igényének kielégítését.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta, a férfi a vádbeli időszakban egy gyulai székhelyű, reklámügynöki tevékenységet folytató cég egyedüli ügyvezetője volt. A gazdasági társasággal szemben az adóhatóság 470 ezer forint összegű adótartozás miatt végrehajtási eljárást indított, amelynek keretében azonnali beszedési megbízást bocsátott ki a társaság bankszámlájával szemben. A végrehajtás eredménytelensége miatt kezdeményezték a gazdasági társaság felszámolási eljárásának megindítását.

A férfinak mint a cég képviselőjének tudomása volt a cég adótartozásáról, ennek ellenére 2020. január 4-én összesen 6,2 millió forint összegű kölcsönt nyújtott saját magának a gazdasági társaság vagyonából, ami fizetésképtelenséget okozott a cégnél, és meghiúsította az adóhatóság mint hitelező kielégítését. 

A férfinak a nyomozás során felmerült, 250 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is ki kell majd fizetnie a járási ügyészség indítványa szerint.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)