Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra kötötték Munkácsy szalonképének virágcsokrát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2024. május 03. 10:13
Újra kötötték Munkácsy szalonképének virágcsokrát
A Gyulai Virágok Fesztiváljának virágkötő versenyén is a festő alktotásai lesznek a középpontban

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Újra kötötték Munkácsy Mihály Fotelben ülő nő című szalonképének virágcsokrát a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont munkatársai.

Fekete-Dombi Ildikó, a kiállítóhelyet is működtető Erkel Ferenc NKft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tervek szerint a Munkácsy: a sikersztori című időszaki kiállításuk jövő januári zárásáig lesz látható a festmény alapján újra kötött csokor az Almásy-kastély télikertjében, a látogatók fotózkodhatnak is mellé ülve.

„Az 1887-ben készült festmény Munkácsy szalonképeinek egy gyönyörű darabja; gazdag bútorok és a falikárpitok ölelik körbe a zongorára helyezett csokrot” – fogalmazott az ügyvezető.  

Arról is beszámolt, hogy a Gyulai Virágok Fesztiválján a szokásos virágkötő verseny indulóinak a Munkácsy festményein megjelenő virágkompozíciókat kell újragondolniuk. A rendezvény látogatói május 4-én egész nap, míg 5-én délig szavazhatnak a megmérettetésen nevezett csokrokra.

Fekete-Dombi Ildikó emlékeztetett: az Almásy-kastély szorosan kötődik Munkácsy sorsához és karrierjéhez, az akkor még a Wenckheimek tulajdonában lévő épületben kezdett el ugyanis ismerkedni a festészettel Szamossy Elek keze alatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)