Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Helyhatósági választás Gyulán, amit a jelöltekről eddig tudni lehet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2024. április 29. 16:00
Helyhatósági választás Gyulán, amit a jelöltekről eddig tudni lehet
Öt jelölőszervezet 39 jelöltnek kért ki ajánlóíveket

Ma délig öt jelölőszervezet 39 jelöltnek kért ki ajánlóíveket a Gyulai Helyi Választási Irodában – mondta el kérdésünkre Csige Gábor, a HVI vezetője.

A Fidesz–KDNP, a Mi Hazánk Mozgalom, a DK, az MSZP és a Gyulai Városbarátok rendelkeznek hivatalos ajánlóívekkel. A Gyulai Hírlap információja szerint a Fidesz–KDNP és a Gyulai Városbarátok Köre már leadta az induláshoz szükséges ajánlásokat. Ez azt jelenti, hogy a két szervezet képviselőjelöltjei el tudnak indulni a június 9-ei választáson.

Képviselőjelölt lett dr. Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP), Szilágyi Teréz (Fidesz–KDNP), Veres András (Fidesz–KDNP), Pflaum Mária (Fidesz–KDNP), Kónya István, (Fidesz–KDNP), Alt Norbert (Fidesz–KDNP), Kiss Szabolcs (Fidesz–KDNP), Kiss Tamásné (Fidesz–KDNP), Szabó Károly (Fidesz–KDNP), Durkó Károly (Városbarátok), Debreczeni László (Városbarátok), Oláh János (Városbarátok), Székely Árpád (Városbarátok), Vigné Fábián Diána (Városbarátok), Kiss Ferenc (Városbarátok), Mundruczóné Magyar Szilvia (Városbarátok), Nikula Flóra (Városbarátok), Metz János (Városbarátok) és Balogh József (Városbarátok).

Polgármesterjelölt lett dr. Görgényi Ernő és Durkó Károly.  

A Mi Hazánk Vidó Attila polgármester- és képviselőjelöltnek, illetve Kiss Zoltán Sándor, Kóra Valdemár, Balobás Attila, Kelemen Attila, Vidó Lilla, Máté Petra, Bányai Szabolcs, Valyuch Zoltán Lászlóné és Kunos Erika képviselőjelölteknek gyűjti az ajánlásokat.

A DK-nak polgármesterjelöltje nincs Gyulán. Az egyéni választókerületekben Bandzsal Péter, Kiss Józsefné, Majda László, Molnár Gábor, Rébeli-Szabó Zsolt, Rotár Angelika, Szabó Dávid Szabolcs, Szabó Jánosné és Varga Debóra részére gyűjti az ajánlásokat.

Az MSZP-nek nincs önálló polgármesterjelöltje Gyulán. A szocialisták eddig egy választókerületben, Gyulaváriban gyűjtik az ajánlásokat Kocsis Erzsébetnek.

Független jelölt, illetve egyéb jelölőszervezet ma délig nem igényelt ajánlószelvényeket az HVI-ben. Gyulán a polgármesterjelölt esetében 300 érvényes ajánlásra van szükség. A képviselőjelöltek esetében pedig választókerületenként eltérő: 1. vk. 23, 2. vk. 21, 3. vk. 21, 4. vk. 25, 5. vk. 21, 6. vk. 27, 7. vk. 27, 8. vk. 25, 9. vk. 28, 10. vk. 29 érvényes ajánlást kell összegyűjteni.

Az ajánlások gyűjtésének határnapja 2024. május 6., hétfő 16 óra.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)