Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magas szintű kézilabdacsata a gyulai arénában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. április 29. 15:16
Magas szintű kézilabdacsata a gyulai arénában
CZ-Gyulasport NKft.–ENUSE 21-25 (11-12) 

Fotó: Gyulasport NKft. 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 4. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata az ENUSE együttesét látta vendégül április 27-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A fürdővárosi gárda telt ház előtt vívott magas szintű párharcot a tabella éllovasával, akitől 21-25-re kikapott. 

CZ-Gyulasport NKft: Mike M., Szabó K., Lukács N., Ilyés L. 4(1), Kovács Sz. 7(4), Gelegonya A., Szögi T. 4(1). Csere: Zsiga Zs., Kertes S., Boruzs A., Hegedűs A., Kiss V. 2, Nagy P. 4, Németh Cs., Miklya N. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A gyulai együttes az előző fordulóban hátrányból fordítva zárta győzelemmel kecskeméti találkozóját, így a mezőny második helyéről várhatta a folytatást. A fürdővárosi gárda és az éllovas ENUSE eddigi teljesítményükkel leszakították magukról üldözőiket, kétesélyessé téve a bajnoki címet. A CZ-Gyulasport NKft. egy győzelemmel pontszámban utolérhette volna Pest vármegyei riválisát. 

Már az első percekben komoly küzdelem alakult ki a két rivális között. Mindkét keret a kőkemény védekezésére helyezte a hangsúlyt, ugyanakkor szebbnél szebb támadásokat épített ellenfele kapuja előtt. Németh Csenge vezető gólja után felváltva vezette a találkozót a két csapat, a 15. percben 6-6-os állást mutatott az eredményjelző. A félidőben csupán egygólos fővárosi előnnyel mehettek pihenőre az együttesek. 

A fordulás után már a vendégcsapat használta ki hatékonyabban lehetőségeit, tartva egy-két gólos előnyét a hazai együttessel szemben. A találkozó utolsó két találatát a gyulai gárda szerezte, ezzel csökkentve négygólosra hátrányát. 

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-3, 12. perc: 5-4, 15. perc: 6-6, 25. perc: 8-9, 30. perc:11-12, 33. perc: 13-13, 40. perc: 14-16, 50. perc: 16-20, 55. perc: 19-23, 58. perc: 19-25, 60. perc: 21-25. 

A bajnoki találkozó egyben jótékonysági találkozó is volt, amelynek bevételét Ádin gyógykezelésére ajánlotta fel a Gyulasport NKft. A nézők és a két rivális segítségének köszönhetően a szervezők több mint egymillió forintot tudtak átadni a beteg kisfiú édesanyjának. 

A CZ-Gyulasport NKft. csapata továbbra is a tabella második helyén áll, a következő körbe a Vecsés SE együttesét látja vendégül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)