Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Születésnapját ünnepelte a gyulai Illés Panna Népdalkör

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E./V. Z. • KULTÚRA • 2024. április 17. 16:50
Születésnapját ünnepelte a gyulai Illés Panna Népdalkör
Az évfordulóra kiadványt jelentettek meg

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

A róla szóló kiadvány bemutatásával ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját az Illés Panna Népdalkör április 11-én próbáinak helyszínén, a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Az eseményen Nagy Ferencné Katalin, a közösség vezetője felidézte: a népdalokat és a népzenét népszerűsítő együttes 10 évvel ezelőtt még Magyarvárosi Népdalkör néven működött, az Illés Panna Népdalkör nevet 2018-ban vették fel. Hozzátette: névadójuktól gyűjtötte a legtöbb népdalt Bartók Béla 1906-ban.

Elmondta: a jelenleg 18 tagú csoport heti rendszerességgel szervez összejöveteleket. A próbákra neves oktatókat is meghívnak, az elmúlt években olyanoktól tanulhattak, mint Birinyi József, Kerekes Mihály vagy János Hajnalka.

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Nagy Ferencné Katalin kiemelte: a népdalkör tagjai számos hazai és határon túli szakmai képzésen is részt vettek, több térségi és országos találkozón szereztek arany és ezüst minősítést.

Felléptek már Hajdúszoboszlón, Örkényben, Földeákon, Orosházán, Békéscsabán, Komádiban, Magyarhomorogon, Körösladányban, évről évre énekelnek a gyulai városi borversenyen és a Körös-völgyi Sokadalmon, és számos idősek klubjába is eljutottak. Kiemelt programjuk a Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozó, melyet közösen szerveznek a gyulai művelődési központtal – ismertette a vezető.  

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Azt is megtudtuk, hogy az évfordulós kiadványban, melynek megjelenését a Csoóri Sándor Alap támogatta, Gyula város polgármesterének köszöntője és a népdalkör tevékenységének szöveges összefoglalója is megtalálható, valamint képriport formájában a csoport jeles pillanatai 2015-től napjainkig. Emellett a közösség kiemelt eredményei és minősítő oklevelei bekerültek a könyvecskébe.

GYULAI HÍRLAP • 2024. április 17. 16:48
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)