Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Görgényi Ernő a Fidesz polgármesterjelöltje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. február 27. 18:30
Görgényi Ernő a Fidesz polgármesterjelöltje
Kilenc választókerületben indítanak jelöltet

KÉPÜNKÖN (BALRÓL JOBBRA): KISS SZABOLCSVERES ANDRÁSSZABÓ KÁROLYALT NORBERTPFLAUM MÁRIAGÖRGÉNYI ERNŐKISS TAMÁSNÉSZILÁGYI TERÉZIA ÉS KÓNYA ISTVÁN

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kilenc választókerületben indít képviselőjelöltet a Fidesz a június 9-i önkormányzati választáson, amelyen polgármesterjelöltként indul Görgényi Ernő – jelentették be az indulók február 27-én.

Alt Norbert, a Fidesz helyi elnöke elmondta: a gyulai Fidesz alapszervezete az elmúlt héten tartotta meg jelöltállító közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a polgármesterjelölt állítása volt. A közgyűlésen a Gyula városát 2010 óta polgármesterként szolgáló Görgényi Ernőt választották polgármesterjelöltnek.

Görgényi Ernő hozzátette: az önkormányzati képviselőjelöltek névsoráról is egyhangú döntést hoztak a közgyűlésen. A gyulai polgároknak abban a döntésben kell állást foglalniuk, hogy menjenek-e tovább azon az úton, amelyen fejlődik a város, amelyhez szükséges egy erős többség, amely biztosítja a politikai stabilitást és kiszámíthatóvá teszi az önkormányzat működését.

Az 1-es számú választókerületben (Krinolinkert, Kastélykert, Galbácskert, Csigakert, Gyulai várfürdő környéke, belváros) Görgényi Ernő indul, aki 2006 óta önkormányzati képviselő. Mint mondta, a szívén viseli a választókörzet sorsát, így szívesen folytatja a munkát, ha megbízzák vele a választók.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 2-es számú körzetnek (Magyarváros, Kisváros, Vásárhelyi Pál utca és Bajza utca, Szentbenedek, Farkashalom, Szlányi, Szabadka, Józsefbenedek) 1994 óta Ökrös István volt a képviselője, azonban ő életkora miatt nem kívánt újabb ciklust vállalni. A helyére egy hasonlóan alkalmas, a közügyek iránt elkötelezett és a körzethez szintén kötődő embert választottak jelöltnek, Szilágyi Terézia pedagógus személyében.

Újra Veres András indul a 3-as körzetben (Újgyula, Kisrománváros, Honvéd utcai lakótelep, Kálvária, Pejrét, Siórét, Bicere, Sándorhegy), aki töretlenül élvezi a bizalmat. Változásra kerül sor a 4-es számú választókörzetben is (Németváros, belváros, Újváros, Göndöcs-kert): Mittag Mónika a munkaterhei miatt úgy döntött, hogy nem vállal újabb ciklust, így a Németvároshoz ezer szállal kötődő, a civil életében, munkájában és közéleti tevékenységében is bizonyított Plfaum Mária indul a körzetben.

A polgármester hangsúlyozta: az 5-ös számú körzet (Törökzugi lakótelep, Ajtósfalva) jelenlegi képviselőjével, a Gyulai Városbarátok Körének színeiben induló Vigné Fábián Diánával rendkívül jól együtt tudnak dolgozni, az önkormányzatnak pedig nem feltétlenül a pártokról kell szólnia, a cél, hogy olyan embert válasszanak meg, aki lokálpatrióta és jól végzi a munkáját, ezért vele szemben a Fidesz nem indít jelöltet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szomszédos, 6-os körzetben (Észak-törökzugi lakótelep, Budrió lakótelep, Újváros) Kónya István indul, aki az aktivitásával és elkötelezettségével méltán vívta ki hosszú ideje a körzetben lakók bizalmát. A 7-es számú választókörzetben (Máriafalva, Szentpálfalva, Aranyág, Szeregyháza, Nagyfenék, Remete, Bánom, Szanazug, Városerdő) Alt Norbert 2006 óta önkormányzati képviselő, általában a legnagyobb szavazati aránnyal nyeri meg a körzetet, amely a hatékony munka eredménye.

Kiss Szabolcs indul a 8-as körzetben (Románváros, Újváros, Kisökörjárás), ahol 2017 óta élvezi a polgárok bizalmát, jelentős eredmények fűződnek a nevéhez. A 9-es körzet (Újvári, Paradicsom) jelöltje Kiss Tamásné, aki jól ismeri a kertvárosi és lakótelepi lakosok problémáit is, akiket továbbra is segíteni szeretne. A 10-es számú választókörzet (Gyulavári, Dénemajor) indulója Szabó Károly, aki egyben a gyulavári részönkormányzat elnöke is, rendszeresen támogatja a városrész intézményeit.

Görgényi Ernő azt is elmondta, ha a választók bizalmat szavaznak számukra, akkor a továbbiakban is alpolgármesterként számít majd Alt Norbertre és Kónya Istvánra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)