Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A közvilágítás volt az interpellációs óra témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. december 14. 12:25
A közvilágítás volt az interpellációs óra témája
A Pósteleki utcában három lámpa sem működik

a gyulai képviselő-testület december 14-i ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött a gyulai képviselő-testület december 14-i ülése a városháza dísztermében. Az év utolsó ülésén egyetlen témáról tanácskozott a grémium.

A nap első, egyben utolsó felszólalója Vigné Fábián Diána (Gyulai Városbarátok Köre) volt, aki kifejtette: a Pósteleki utca 83. és 95. között három villanyoszlop található, de egyik sem világít. Az önkormányzati képviselő már kétszer jelezte a problémát az MVM Démász Áramhálózati Kft.-nek, illetve a lakók is jelezték a hibát, de azt egyelőre nem oldották meg.

Kiemelte: nyolc család lakik az utcának azon a szakaszon, akik lassan egy hete sötétben vannak, a hétvége folyamán egy kerékpáros el is esett a kivilágítatlan útszakaszon.

vigné fábián diána

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Csige Gábor jegyző válaszában elmondta: az elmúlt években sokszor felhívták rá a figyelmet, hogy a közvilágítási hibákat nem az MVM irányába kell bejelenteni, hanem a mérnöki osztálynak e-mailben vagy telefonon, továbbá a gyula.hu oldalon található bejelentő felületen.

Hozzátette: december 11-én kaptak jelzést a hibáról, azt továbbították, amelyre válaszul azt kapták, hogy december 16-ig elrendezik a problémát. A jegyző nyomatékosította, ha az MVM irányába jelzik a hibát, akkor a karbantartó cégnek nincs kötelezettsége vagy határideje a javításra, kötbért sem számolhatnak fel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)