Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megteltek a nyolcadik Vármegyenap helyszínei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 06. 13:23
Megteltek a nyolcadik Vármegyenap helyszínei
Minden eddiginél több kiállító mutatkozott be

Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Megteltek a nyolcadik Vármegyenap helyszínei szeptember 2-án Békéscsabán; a Szent István téren, a Kossuth téren és a Békéscsabai Jókai Színház előtt minden eddiginél több kiállító jelent meg – emelte ki közleményében az eseményt szervező Békés Vármegye Önkormányzata.

Zalai Mihály, a vármegyei önkormányzat elnöke a rendezvény „hagyomány, érték, közösség” mottójára utalva a megnyitón kifejtette: a hagyományok értéket jelentenek, és közösséggé formálnak. Hozzátette: Békés vármegye ereje az összefogásban rejlik.  

A rendezvényen 88 kézműves, illetve kistermelő vett részt, és közel 30 település képviseltette magát. A katonai hagyományőrzők és a fegyveres testületek mellett a vármegye nemzetiségei is bemutatkoztak, de zenés-táncos műsorokkal és gyerekprogramokkal is várták az érdeklődőket. 

Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Az esemény középpontjába idén a gasztronómia került. A Nemzeti Művelődési Intézet gasztrobuszán Prohászka Béla, Békés vármegyei mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke óránként egy-egy békési ételt készített el a nagyközönség számára is látványos módon. A fogásokról egy-egy előadó osztott meg érdekességeket a látogatókkal, akiket játékkal vontak be a főzésbe és a kóstoltatásba.

A rendezvényen díszoklevelet vehettek át a vármegyei értéktárba bekerült hat új érték felterjesztői, tulajdonosai, a települési polgármestereknek pedif a vármegye településeinek első írásos említését bemutató relikviákat adtak át.

Fotó: Békés Vármegye Önkormányzata

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)