Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszonöt csoporttal kezdődött a nevelési év a gyulai önkormányzati óvodákban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 04. 14:00
Huszonöt csoporttal kezdődött a nevelési év a gyulai önkormányzati óvodákban
Van, ahol tavalyhoz képest eggyel több, van, ahol eggyel kevesebb csoport indult

Gyula Város Egyesített Óvodájának nyolc intézménye huszonöt csoporttal kezdi meg a 2023/24-es nevelési évet szeptember 1-jén – tájékoztatta lapunkat Makráné Gombkötő Zita intézményvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy a csoportszámban tavalyhoz képest három óvodában történt változás.

A részletekről elmondta, a Béke sugárúti és a Mágocsi úti tagintézményben öt helyett négy csoportot indítanak idén, míg a gyulavári óvodában – a jelentkezők nagyobb száma miatt – egy csoporttal többet: három helyett négy csoportot. Hozzátette, a változás a személyi állományt nem érintette, nem kellett elküldeniük senkit, belső átszervezéssel oldották meg a helyzetet.

Közölte, a számított létszámuk a 2023/24-es nevelési évben 535. A 121 beiratkozó gyermekből 103 kezdi meg szeptember 1-jén a nevelési évet, közülük 50 gyermek hároméves, a többiek két és fél évesek.

Az intézményvezető jelezte, 44 sajátos nevelési igényű gyermek fejlesztését az óvoda által foglalkoztatott gyógypedagógus és konduktor látja el.

Arra is kitért, hogy a 2023/24-es nevelési évben kiemelt nevelési feladatuk az írás-mozgáskoordináció képességének fejlesztése, valamint a fenntartható fejlődés szemléletének megjelenítése az óvodai tervezésben és a mindennapi gyakorlatban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)