Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Miskolci és körmendi aranyéremmel zárult a diákolimpiai döntő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. június 13. 10:00
Miskolci és körmendi aranyéremmel zárult a diákolimpiai döntő
Gyulán rendezték a finálét

Forrás: diakolimpia.hu

Gyula adott otthont a III. korcsoportos kosárlabda-diákolimpia országos döntőjének június 9–11. között. A leány és a fiú iskolai együttesek végső győztesi Miskolcról és Körmendről érkeztek a fürdővárosba.

A lányoknál és a fiúknál is nyolc-nyolc csapat kvalifikálta magát a döntőre. Előbbiek mezőnyében Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Zala vármegye csapatai mellett Budapest legjobbjai szerepeltek. A hazai színeket a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvodája, valamint a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola képviselte.

A fiúknál Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye és Budapest legjobb iskolai csapata képviseltette magát, a hazai színeket a békéscsabai Lencsési Általános Iskola képviselte.

Forrás: diakolimpia.hu

A leány mezőny harmadik helyén a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola végzett, az ezüstérmet az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola együttese szerezte meg, míg a bajnoki címet a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda érdemelte ki teljesítményével.

A fiúk mezőnyében a dobogó harmadik fokára a békéscsabai Lencsési Általános Iskola állhatott fel, a második helyen a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda végzett, a bajnoki aranyérmet pedig körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola csapata vehette át.

Forrás: diakolimpia.hu

A szervezők az egyéni legjobbakat is díjazták. A leány mezőny legtöbb pontot dobó játékosa a miskolci Mogyoródi Lili lett, a bajnokcsapat testnevelője, Vaszi Ádám is elismerést vehetett át. A torna All Star csapatába Győri Lillát (Budapest), Takács Noémit (Kecskemét), Ocsemás Emmát (Miskolc), Szabó Hertát (Nagykanizsa) és Szécsy Pannát (Miskolc) választották be.

A fiú mezőny legjobb dobója Soós Balázs lett, a bajnokcsapat edzőjeként Érsek Marcell és Kercsmár Jenő vehettek át elismerést. Az All Star csapatába Gulyás Márton (Miskolc), Banks George Christopher (Körmend), Bősz Olivér (Hódmezővásárhely), Hegedűs Áron (Körmend) és Latorczai Levente (Békéscsaba) került be.

Forrás: diakolimpia.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)