Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A keleti tuják is szépek!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. május 28. 13:00
A keleti tuják is szépek!
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az elmúlt években nagyon sok nyugati tuja pusztult el, de nemcsak a városunkban, hanem országszerte. Ezeknek a növényeknek a hiánya nagyon megváltoztatja a kertjeink hangulatát, megszokott arculatát. Pótlásukra hasonló habitusú, formájú, színű növények állnak a rendelkezésünkre.

Az oszlopos jellegű örökzöldek közül az oszlopos tiszafa alkalmas erre, a borókafélék között is van jegenye alakú, illetve a keteleeri boróka, amely a ciprusokhoz hasonlóan karcsú, oszlopos jellegű, igen szép növény. A mi klímánkhoz alkalmazkodni tudott. A keleti tuják is szépek! A betegségek és a kártevők nem tudnak bennük olyan elementáris kárt okozni, mint a nyugati tujákban.

Természetesen vannak még oszlopos leylandi ciprusok, és fenyőfélék is, amelyek be tudják tölteni elődeik szerepét. Az erős növekedésű közönséges leylandi ciprusok is szépen díszítenek, és igen gyorsan kitöltik a teret. Ezeknek is van sok fajtája, melyek többfajta igényt is ki tudnak elégíteni.

Az örökzöldek sokszínűsége tág teret ad a fantáziánk repkedéséhez, ha pótolni szeretnénk a kipusztult tujáinkat. A faiskolában az igények alapján készséggel segítenek abban, hogy a számunkra legalkalmasabb növényeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)