Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötödik születésnapját ünnepelte a Gyulavári Kézimunka Szakkör

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 23. 18:00
Ötödik születésnapját ünnepelte a Gyulavári Kézimunka Szakkör
A tagok ismét adományokat adtak át a Pándy Kálmán tagkórház PIC-részlegének

gálné uhrin szilvia és bognár mária

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ötödik születésnapját ünnepelte a Gyulavári Kézimunka Szakkör május 23-án a gyulavári fiókkönyvtárban. Az egyesület tagjai az eseményen 120 takarót, sapkát és szundikendőt adtak át a Pándy Kálmán-tagkórház PIC-részlegének, amelyet megalakulásuk óta támogatnak.

A szakkör tagjai nagyobb részben nyugdíjasok, a csapatba Gyulavári mellett Gyuláról és Békéscsabáról is érkeztek tagok, akik rendszeresen összeülnek, az alkalmakon pedig kötnek, horgolnak, ékszereket készítenek, hímeznek, de foltvarrással és amigurumival is foglalkoznak.

Bognár Mária, a szakkör koordinátora lapunknak elmondta: öt évvel ezelőtt egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően alakultak meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kiemelte: már a kezdetektől eldöntötték, hogy támogatni fogják a koraszülötteket. A ma átadott tárgyakkal együtt már 795 takaróval, 480 sapkával és 320 amigurumijátékkal ajándékozták meg a gyermekeket.

Az ajándékokat Gálné Uhrin Szilvia, a PIC-részleg főnővére, valamint elődje, Szabó Edit vették át, akik köszönetüket fejezték ki a rendszeres támogatásért, példaértékűnek nevezték a csapat munkáját. Azt is elárulták, hogy az apróságok és szüleik minden alkalommal nagyon örülnek a meglepetéseknek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)