Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fonalakkal segítik a Gyulavári Kézimunka Szakkör munkáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 08. 16:37
Fonalakkal segítik a Gyulavári Kézimunka Szakkör munkáját
Egy Facebook-csoporton keresztül szerveztek gyűjtést

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Gyulavári Kézimunka Szakkörnek, valamint rajtuk keresztül a gyulai PIC-részlegnek szervezett fonalgyűjtést a Békés Megyei Tündéranyucik elnevezésű Facebook-csoport. Az összegyűjtött babafonalakat szeptember 8-án adták át a gyulavári fiókkönyvtárban.

Egy hatalmas doboznyi fonalat kapott ajándékba a Gyulavári Kézimunka Szakkör, amely rendszeresen megajándékozza a gyulai koraszülötteket takarókkal, sapkákkal és apró játékokkal. Az elmúlt időszakban a csapat kifogyott a fonalakból, ám a Békés Megyei Tündéranyucik nevű lelkes Facebook-csoport gyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy a gyulavári asszonyok tovább dolgozhassanak.

A helyszínre Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvos érkezett az adományokkal. Lapunknak elmondta: őt kereste meg az ötletgazda azzal a kérdéssel, hogyan tudna segíteni a koraszülöttosztálynak.

– Talán másoknak ez csak egy takaró, de annak a családnak, aki megkapja, egy örök emlék marad – emelte ki. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen megtudtuk, hogy a gyűjtést kezdeményező Kertész Anikó 2018 novemberében adott életet egy koraszülött kisfiúnak, akinek Abdul doktor segített talpra állni az első időszakban.

– Ekkor döntöttünk úgy a férjemmel, hogy segíteni szeretnék nekik, hiszen amit értünk tettek, azt szavakkal nem lehet megköszönni soha. Amikor megtudjuk, hogy szükségük van valamire, igyekszünk gyorsan megoldást találni. Most a Békés Megyei Tündéranyucik csoport adminjait kértem meg, hogy segítsenek nekem a fonalgyűjtésben – fejtette ki.

Végül csaknem 80 ezer forint gyűlt össze négy nap alatt, amelyből megvásárolták a szükséges fonalakat – mondta el a gyűjtés kezdeményezője.

 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)