Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koncerttel ünnepelték a koraszülöttek világnapját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. november 18. 10:10
Koncerttel ünnepelték a koraszülöttek világnapját
Két adományt is átadtak a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány rendezvényén

Fotó: Erkel Ferenc NKft./Botyánszky Mária 

Gyerekkoncerttel várta az érdeklődőket a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány november 17-én a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában. Az épület a koraszülöttek világnapján ismét lilába öltözött.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvos, az alapítvány kuratóriumi elnöke beszédében köszönetet mondott a csapat összes „láthatatlan katonájának”. 

– Hála illet minden orvost, nővért, segítőt és támogatót, az ingyen dolgozó sofőrjeinket, és mindenkit, aki segített minket ezen a hosszú úton – mondta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Erkel Ferenc NKft./Botyánszky Mária 

Lapunknak hozzátette: a koraszülés átlagosan minden tizedik-tizenkettedik anyát érinti, jó lenne, ha ez a száma a jövőben alacsonyabb lenne. 

Hangsúlyozta, a dohányzást és az alkoholfogyasztást abba kell hagyni a várandós anyának, és a krónikus betegségeket is muszáj kordában tartani, még komolyabban venni a terhesség időszakában.

– Így jó eséllyel kitolható egy kicsit a várandósság ideje, és ebben a helyzetben minden hét, sőt, minden nap számít – fűzte hozzá.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak korábban azt is elmondta, szeretnék új szolgáltatásokkal segíteni a térségben élő koraszülött gyermekeket nevelő családok életét, ezért létrehoznának egy KoraParkot is az Élővíz-csatorna mellett vásárolt telken.

Fotó: Erkel Ferenc NKft./Botyánszky Mária 

A rendezvényen az alapítvány képviselői két adományt is átvehettek. Petrovszki Krisztián, a Clean-Way Kft. ügyvezetője kétszázezer forintot nyújtott át, a Gyulavári Kézimunka Szakkör pedig takarókat, sapkákat adományozott a gyulai koraszülött intenzív centrum újszülöttjeinek.

A családoknak a helyszínen a Hanta Banda adott koncertet, és számos ajándékot is kisorsoltak a résztvevők között. Az est meglepetésvendége Zámbori Soma színész volt, az apropót az adta, hogy a napokban mutatják be A padon – Apa születik című darabot, amelynek három férfi a főszereplője, akiknek gyermeke koraszülöttként jön a világra.

Szombaton Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere ad majd jótékonysági estet az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában, a bevételt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára ajánlja fel.

Fotó: Erkel Ferenc NKft./Botyánszky Mária 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)