Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egynyári virágaink

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. április 30. 13:00
Egynyári virágaink
Pomázi Ferenc kertész tanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Hamarosan elérkezik az idő, amikor az egynyári virágokat kiültethetjük. Természetesen ehhez is elő kell készíteni a talajt. A szép virágoskerthez tápanyagban gazdag talajra van szükségünk. A műtrágya, még ha komplex is, nem elégséges. A szerves trágya magas széntartalma és a műtrágya nitrogénje építi fel a növényeinket, no meg a fotoszintézishez szükséges fény és a levegő oxigénje és nitrogénje. A kertészeti és gazdaboltokban lehet kapni zsákos marhatrágyát, amely kielégíti ezeket a  kívánalmakat.

Fotó: Pixabay.com

A tavaszi hagymás virágaink visszavágását ne kapkodjuk el. Amíg csak lehet, hagyjuk a földben, legalább addig, amíg a levelei nem kezdenek sárgulni. Az azután történő kiemelést követően levelestől és a nagyja földtől megtisztítva tegyük árnyékos, száraz helyre, hogy a levelekből az energia egy része vissza tudjon húzódni a hagymákba. A levelek leszáradása után a hagymákat, kiválogatva tegyük száraz, hűvös helyre az őszi kiültetésig. Amennyiben látunk közöttük beteg egyedeket, fürdessük meg hígabb oldatú réztartalmú vízben vagy akár polyramos oldatban. Tíz perc elegendő a fürösztésből.

Az életképtelen hagymákat dobjuk ki! Vigyázzunk, mert az évek óta egy helyen lévő hagymások hagymája igen mélyre le tud húzódni, ha lehet, ne vágjuk el

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)