Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakossági fórumot tartottak a Gyulakonyha új épületéről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. március 30. 15:00
Lakossági fórumot tartottak a Gyulakonyha új épületéről
Február óta főznek az egykori relégyárban

ambrus györgy és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Lakossági fórumot tartottak a Gyulakonyháról március 29-én az Implom József általános iskolában, a cég februárban kezdte meg működését az egykori relégyár épületében kialakított konyhában.

Kónya István alpolgármester lapunk kérdésére elmondta, a fórum egyik célja, hogy tájékoztassák a lakosságot arról, hogy a Gyulakonyha új épületbe költözése rendben lezajlott, február óta már az új technológiával felszerelt konyhában készítik az ételeket.

Mint mondta, kíváncsiak voltak arra is, hogy a lakókban merültek-e fel kérdések, kérések a konyha működése kapcsán.

Ambrus Györgytől, a Gyulakonyha Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, zökkenőmentes volt a költözés és a munka megkezdése is az új épületben, ahol egy Békés megyében egyedülálló konyha működik.

Hozzátette: a konyha technológiai újításai közé tartozik tíz, fagyasztóval ellátott hűtő, tizennégy gázüzemű üst, két elektromos pirító, amelyek lehetővé teszik a nagyüzemi konfitálást és szuvidálást is. Emellett a legmodernebb sütő, főző és párolóberendezésekkel is felszerelték a létesítményt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Aláhúzta: a konyhán mindennap 6000 adag ebédet készítenek, összesen pedig körülbelül 10 000 adag ételt szállítanak ki naponta, amelybe beletartozik a reggeli, a tízórai, az uzsonna és a vacsora is.

Kónya István és Ambrus György elmondták, a lakók által felvetett problémára már találtak megoldást. A konyhai elszívórendszer kivezetése a Nürnbergi utcára nézett, a kiáramló pára gyakran átláthatatlan ködöt képzett, a lakók pedig a szaghatásra is panaszkodtak.

Mint mondták, a tervezés és kivitelezés során minden megfelelt az előírásoknak, csak az üzemelés megkezdése után szembesültek a problémával, de a napokban felkerül az új kivezetőcső, amely a tető szintje fölé ér.

Kiemelték: ha ez sem hoz megoldást, akkor az épület mögé vezetik ki az elszívót.

Az érdeklődőket ma is várják egy fórumra, amely 17 órakor kezdődik a Dürer Albert általános iskolában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)