Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartotta gazdasági évnyitóját a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. március 17. 13:25
Gyulán tartotta gazdasági évnyitóját a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
Az eseményen előadást tartott Lázár János és Parragh László is

görgényi ernő polgármester, takács árpád főispán, orosz tivadarlázár jánosparragh lászló és kovács józsef országgyűlési képviselő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulán tartotta gazdasági évnyitóját a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara március 17-én, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában.

Az eseményt Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Mint mondta, a rendezvényük az országos gazdasági évnyitó kicsinyített mása, amely során találkoznak a vármegye vállalkozóival, valamint értékelik az elmúlt esztendőt gazdasági történéseit, valamint a feltérképezik a fejlesztési lehetőségeket.

Hangsúlyozta: elkészült a TOP 100 kiadvány, amely Békés vármegye száz legnagyobb vállalkozóját, vállalkozását mutatja be, illetve értékes információkkal szolgál a gazdaság teljesítményéről.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, nehéz évek vannak mögöttünk és előttünk egyaránt, de minden nehézség ellenére sikerült egyensúlyban tartani az országos és vármegyei gazdaságot, nem kerültünk recesszióba, sőt, gazdasági növekedést állapítottak meg, de pozitívumok történtek a beruházások és a foglalkoztatás terén is.

Hozzátette, hogy a felzárkózás, amely szüksége lenne Békés vármegyének nem sikerült az elmúlt években, de az eltelt időszak nem is volt erre alkalmas, mindenki annak örült, hogy talpon maradt a vállalkozása.

Lázár János építési és beruházási minisztert az eddig megvalósult és tervezett vármegyei projektekről kérdezték a jelenlévők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A miniszter kiemelte: 2022-ben gazdasági értelemben is lezárult egy tízéves korszak, amikor Békés vármegye gazdasági számai is pozitívan változtak, de az orosz-ukrán háború kitörése egy új világot hozott, egy polarizált világot, amelyben Magyarországnak meg kell találnia a stratégiai helyét, valamint meg kell küzdeni a gazdasági hatásokkal is.

Gazdasági kényszer van, amely miatt újra kell szabni a gazdaságot, erre a kormány válasza egyértelmű, ipart kell telepíteni – fogalmazott Lázár János, hozzátéve, hogy ehhez az utakat, vasútvonalakat is fejleszteni kell, ennek részeként ki kell építeni az M44-es autóutat Békéscsabától Nagyszalonta irányába, el kell kezdeni az M47-es négysávosítását még ebben a ciklusban, valamint el kell végezni a Békéscsaba és Hódmezővásárhely közötti négysávosítást is.

A miniszter előadása után Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adott átfogó tájékoztatást a megjelenteknek a magyar gazdaság reorganizációjáról, a szükséges átalakításokról a teljesítmények fenntartása, illetve növelése érdekében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)