Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Békés vármegyei iparkamarával is stratégiai partnerségi megállapodást kötött Navracsics Tibor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. február 20. 16:41
A Békés vármegyei iparkamarával is stratégiai partnerségi megállapodást kötött Navracsics Tibor
A vármegyei elnök szerint szükség van plusz, differenciált támogatásra

Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke balról a második

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl és Közép-Magyarország gazdaságfejlesztési zónáiban működő kereskedelmi és iparkamarák elnökeivel Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten.

Az MTI tudósítása szerint a miniszter az eseményen hangsúlyozta: többszereplős területfejlesztési politikában gondolkodik a kormány; az összetettebb stratégia lehetővé teszi az ország komplexebb és gyorsabb fejlesztését.

Navracsics Tibor elmondta: a kamarai aláírássorozat célja, hogy a térség szereplőivel intézményes kommunikációt teremtsenek, amely jobb minőségű döntéshozói alapot eredményez.

Kiemelte, hogy Magyarország jó ütemben használta ki az európai uniós tagságából adódó lehetőségeket, dinamikusan fejlődött az elmúlt tizennyolc évben. A leszakadó régiók mutatói azonban azt sugallják, többet kell tenni a területi problémák kezeléséért. Ugyanakkor az európai uniós átlag felett lévő főváros fejlődését is segíteni kell, hiszen növekedése az egész ország fejlődését, a nemzetgazdaság növekedését is jelenti – mutatott rá.

Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lapunkhoz eljuttatott közleményében kifejtette: „Békés is a leszakadó vármegyék közé tartozik”. Mint fogalmazott, a gazdasági mutatókon is látszik, hogy a térség a régión belül is a legrosszabb helyzetben van, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében is nagyobb a tőkehozó képesség.

Az elnök szerint „jó jel, hogy Békés vármegye megközelíthetősége fejlődött az M44-es útnak köszönhetően”, és „bizakodásra ad okot, hogy új iparágak honosodnak meg nálunk”. Hozzátette: ennek ellenére szükség van plusz, differenciált támogatásra, amelyre ígéretet kaptak.

Orosz Tivadar a hétfői találkozón a magyar–román kapcsolatok ápolásának fontosságát is hangsúlyozta. Emlékeztetett: több mint húsz éve a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gesztorságában működik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar–román tagozata.

Az elnök egyúttal jelezte: gazdaságpolitikai fórumra hívta Navracsics Tibor minisztert Békés vármegyébe. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)