Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Hotel Gyula Kft. és Lindenberger Lajos cukrászmester is elismerésben részesült

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 15. 11:45
A Hotel Gyula Kft. és Lindenberger Lajos cukrászmester is elismerésben részesült
Átadták a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara díjait

Fotó: Pintér Vince/BVKIK

A Hotel Gyula Kft. az Év Békés Vármegyei Kereskedője, Szolgáltatója 2023 díjban, Lindenberger Lajos cukrászmester Dr. Gyalog Sándor-emlékdíjban részesült a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara hétfői küldöttgyűlésén, ahol több kamarai elismerést is átadtak.

Az Hotel Gyula Kft. tulajdonában lévő Wellness Hotel Gyula 2023-ban 1,5 milliárd forint bevételt és 335 millió forint adózás előtti eredményt ért el. „Az eredményekhez a szálloda hatékony vezetése és az alkalmazottak odaadó munkája mellett a több éve kidolgozott fejlesztési koncepció megvalósítása is hozzájárult” – emelték ki a díjátadón. A laudációban az áll: a cég a jelentősebb fejlesztéseket – a Covid-járvány okozta kényszerű üzemszünetet kihasználva – a szállodai szobák teljes körű felújításával kezdte. Hogy ellensúlyozzák az energiaköltségek növekedését, korszerűsítették az épületgépészeti rendszert, és saját napelemparkot építtetek ki. Versenyképességük fokozása érdekében június végére befejezik a szálloda kültéri szolgáltatásait bővítő beruházásukat; kültéri úszómedencét, gyermek-élménymedencét, gyermekjátszóteret, teraszos bárépületet, pihenőkertet és zárt gépkocsiparkolót építenek egymilliárd forintból, a Széchenyi Kártya program kedvező kamatozású hitelei révén. A szálloda tevékenysége jól illeszkedik Gyula város turisztikai koncepciójába; a város egyik legnagyobb adófizetőjeként is hozzájárul Gyula fejlődéséhez – húzták alá.

Lindenberger Lajos cukrászmester kiváló kamarai munkájáért vehetett át elismerést. A visszavonult vállalkozó 1953-ban született Gyulán. 1972-től 74-ig a Békés Megyei Vendéglátóipari Vállalatnál volt cukrásztanuló, a szakmunkásképző iskolát Szegeden végezte. A szakmát még gyerekkorában szerette meg: nagyapja mézeskalács-készítőként dolgozott, édesapja és nagybátyja pedig cukrászként. A cukrásziskola elvégzése után a családi vállalkozásban dolgozott, majd 1982-ben önálló ipart váltott. 1980-ban mestervizsgázott, 1981 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének vármegyei elnöke, és az elnökségben a vármegye képviselője. 1995-től 1998-ig a Békés Megyei Kézműves Kamara alelnöke, majd elnökségi tagja volt. 2000-től 2005-ig a gyulai Göndöcs Benedek Szakképző Iskolában oktatta a cukrászatot, két tanítványa világbajnoki és olimpiai aranyérmet szerzett. Jelenleg a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, az előző szakképzési rendszerben a kamara megbízásából szakmai gyakorlati szintvizsgákon és mestervizsgán is részt vett vizsgáztatóként – hangzott el a méltatásban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)