Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihelyezett kamarai ülést tartottak a Gyula Konyha székházában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 30. 11:00
Kihelyezett kamarai ülést tartottak a Gyula Konyha székházában
Mutatjuk, miről volt szó

A képen (balról jobbra): Ambrus György, a Gyulakonyha Nkft. ügyvezetője, Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója

Fotó: Pintér Vince – Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a napokban a Gyula Konyha Nonprofit Kft. új székházában – tájékoztatott közleményében a kamara.

Orosz Tivadar elnök az ülésen elmondta: a Széchenyi-kártya a kedvező, ötszázalékos kamattal fontos hitelforrást jelent a vállalkozásoknak.

A több mint 12 éve létező hitel iránt 2022-ben jelentősen megnőtt az érdeklődés. Békésben idén 1132 igénylés érkezett be a kamarához 37 milliárd forint értékben, ebből 20 milliárdot már kihelyeztek – közölte az elnök.

Az új agrár-Széchenyi-kártya MAX+ folyószámlahitel iránt is sokan érdeklődnek, ezt is a kamara helyezi ki. Az agrárhitel a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően öt százalék körüli kamattal, legfeljebb 100 millió forint összegben, egy, két vagy három évre igényelhető – ismertette Orosz Tivadar.

A tanácskozáson döntés született az Év Gyakorlati Oktatója és az Év Duális Képzőhelye kamarai díj odaítéléséről, valamint arról, hogy a jövőben jutalmazzák az év iskolai, gyakorlati oktatóját is.

Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója az ülésen sikeresnek ítélte a kormányhivatal és a kamara közti együttműködést – áll a közleményben.

Fotó: Pintér Vince – Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)