Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Továbbra is a fiatalokra épít a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. február 03. 11:00
Továbbra is a fiatalokra épít a gyulai focicsapat
Javában készül a tavaszi szezonra a Clean-Way Gyulai Termál FC együttese

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elkezdte a csapatszintű felkészülést a Megyei I.-es labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonjára a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata. A jelenleg a tabella ötödik helyén álló fürdővárosi gárda továbbra is az utánpótlás-játékosok beépítésében látja a jövőt.

Sajben Gábor vezetőedző elmondta, az együttes a megyei csapatok számára kiírt kispályás kupával melegített a tavaszi felkészülésre. A gárda játékosai a folytatásban egyéni futó és erősítő programokat végeztek, a csapatszintű edzések pedig január 30-án indultak el. Az egyik legfiatalabb kerettel rendelkező együttesnél komoly játékosmozgás volt, amelynek köszönhetően ismét fiatalok csatlakoztak az egyesülethez.

 – A megszokott módon heti négy edzés és hétvégi, illetve hétközi edzőmérkőzések szerepelnek a tervezett programban. Keretünk újabb kényszerű változásokon ment át. Nem folytatja nálunk a Kártyás-Kovács páros, akik ősz elején nagy reményekkel érkeztek hozzánk Békéscsabáról. Pis Péter a több játéklehetőség reményében visszaigazolt Gyomaendrődre. Örömteli hír, hogy Nagy Ede térdműtétje után elkezdte az edzéseket, pár héten belül teljes értékű munkát végezhet. A felnőtt csapathoz csatlakozott az utánpótlásból a 17 éves Prohászka Ádám, illetve a 16 esztendős Balog Zsolt. Az eddigi fiataloknak – Kiss, Vágási, Zsilák – várhatóan egyre több szerep fog jutni – ismertette a vezetőedző.

A békéscsabai klubbal folytatott kapcsolat révén a 18 esztendős Zahorán Áron személyében egy komoly erősítés érkezett a fürdővárosi arénába, a fiatal játékos a védelemben lesz bevethető. Hazatért a 19 éves Boros Tamás is, aki a tavalyi ezüstérmes csapatban már letette névjegyét a Megye I.-es bajnokságban.

– Tamás biztosan nagy hasznára lesz a csapatnak, remélhetőleg mi is neki, hogy újra minél magasabb osztályban folytathassa karrierjét nyártól. A csapaton nincs eredménykényszer, az eddigi feltételeink továbbra is adottak lesznek. Szeretnénk sokkal jobban teljesíteni mind játékban, mind eredményességben, mint ősszel. Az élen levő hármassal nem szabad összehasonlítani a feltételeinket és céljainkat, de ezeken a meccseken is szeretnénk újra meglepetéseket okozni. A többi meccsünkből pedig minél többet megnyerni. Szüksége van ennek a fiatal csapatnak az apró sikerekre is és bízunk benne, hogy tavasszal minél többen fognak szorítani nekünk – zárta Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata március 4-én kezdi meg a bajnokság tavaszi fordulóit, a télen 1-4-es arányban legyőzött Gyomaendrődi FC együttesét látva vendégül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)