Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gőzerővel készülnek az idei meccsekre a gyulai játékvezetők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 25. 14:00
Gőzerővel készülnek az idei meccsekre a gyulai játékvezetők
Csatári Tibor tornagyőztes lett, Flinta Zoltán játékvezető volt a Sípmesterek Fesztiválján

A Békés vármegyei játékvezető-válogatott

Fotó: Facebook

Ahogy azt korábban megírtuk, Békés vármegye labdarúgó-játékvezetőinek válogatottja nyerte a Sípmester Fesztivál 2023-as kiírását. A győztes csapat tagja volt a gyulai Csatári Tibor, Flinta Zoltán pedig delegált játékvezetőként vett részt a tornán. A fürdővárosi sípmesterek már gőzerővel készülnek az idei mérkőzésekre.

Kurucz András, a megyei ellenőri keret tagja, a városi játékvezetői bizottság elnöke elmondta, a gyulai játékvezetők a tőlük elvárt magas szinten teljesítettek tavaly.

– Sajnos családi, egészségügyi és tanulmányi okok miatt öt fővel csökkent a bajnokságokban tevékenykedő fürdővárosi bírók száma, pótlásuk nem lesz egyszerű feladat – tette hozzá.

Kurucz András kifejtette, a gyulai sípmesterek a legfelső osztályban is dirigálnak mérkőzéseket, emellett a megyei és a városi bajnokságok derbijeiért is felelnek.

Csonka Bence és Bálint Kata az NB I.-es keret tagja, Csatári Tibor pedig a felsőosztály asszisztensi keretében dolgozik. Az NB III.-as bajnokságok asszisztensi feladataiban Flinta Zoltán és László István vállalnak szerepet, a Békés vármegyei I. osztályban pedig Baráth János dirigál, Baranya Tamás és Gombkötő László pedig a megyei asszisztensi keret tagja. A városi játékvezetői testületben Boda László, Csathó Miklós, Domokos András, Kurucz András, Szigeti Gábor és Zsiga Zoltán vezeti a mérkőzéseket. A rövid ünnepi pihenő után az alapozás, a kispályás és az előkészületi találkozók kerülnek előtérbe. Továbbra is várjuk az új jelentkezőket erre a szép pályára – ismertette.

A Sípmester Fesztivál kispályás labdarúgó-tornán győztes vármegyei csapat gyulai tagja, Csatári Tibor 2002-ben Kurucz András javaslatára kezdte el a játékvezetést, jelenleg az NB I.-es asszisztensi keret tagja. Lapunknak elmondta, a „válogatottba” bekerülni nem egyszerű feladat, a pályára lépést pedig komoly felkészülés előzi meg.

– Különböző kritériumoknak kell megfelelnünk a keretek kialakítása során, az adott versenykiírás alapján. A tornára kötelező nevezni az országos férfi nagypályás játékvezetői keretekbe (NB I., NB II., NB III.) sorolt vármegyei játékvezetők, asszisztensek minimum 50 százalékát. Az edzőmérkőzések során nyújtott megbízható teljesítményemnek köszönhetően az utazókeret tagja lehettem. A korábbi évekhez hasonlóan nagyon komoly volt a Sípmester Fesztiválra való felkészülésünk, melyet Iványi Zoltán és Medovarszki István, korábbi nagyszerű NB I.-es játékvezető edzőpáros vezényelt le – ismertette.

Elmondta: az edzőpáros, illetve a csapathoz tartozó nagyobb szurkolótábor elhitette a csapattal a torna során, hogy olyan kvalitásokkal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a végső győzelemre is esélyes lehet – fejtette ki. Hozzátette: a Csongrád-Csanád vármegyei játékvezetők remek körülményeket biztosítottak a torna lebonyolításához. 

Csatári Tibor a tornagyőzelem után sem tétlenkedett, nemrég tért haza az NB I.-es, NB II.-es férfi, illetve az NB I.-es női játékvezetői keret Telkiben tartott felkészítő edzőtáborából.

A fürdővárosi sípmester kiemelte, a Békés vármegyei játékvezetői közösséget mindig is az összetartás jellemezte. Mindig voltak olyan helyi példaképek, akik révén kedvet lehetett kapni a játékvezetői pályához.

A Sípmester Fesztiválon játékvezetőként pályára lépő gyulai Flinta Zoltán 2002-ben kezdte meg tevékenyégét a megyei bajnokságokban, 2013-ban pedig az országos keret tagja lett.

– Játékvezetőként már harmadik alkalommal delegált a Békés vármegyei játékvezetői bizottság a Sípmester Fesztiváltra. A vármegyei csapat egy dologban volt nagy erős: a tagok egymásért küzdöttek, harcoltak, még akkor is, ha kicsit szerényebb egyéni játéktudást is képviseltek, mint a többi csapat játékosa. Ez a győzelem a 11 évvel ezelőtti győzelem megismétlése volt – mesélte.

Flinta Zoltán az NB III.-as asszisztensi keretbe tartozik. Az osztályban a bajnokság február 12-én folytatódik, így február 2–5. között a játékvezetői keret téli országos edzőtáborában készül a bajnoki munkára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)