Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra a fedélzeten városunk labdarúgó játékvezetői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. július 01. 15:00
Újra a fedélzeten városunk labdarúgó játékvezetői
A sípmesterek már az új szezonra készülnek

Még javában tart az uborkaszezon, de a játékvezetők már teljes mellszélességgel készülnek a 2019/2020. évi feladatokra. Az elmúlt idény és a következő szezon apropóján ültünk le beszélgetni Kurucz Andrással a Békés megyei Játékvezetői Bizottság elnökségi tagjával, a Gyulai Játékvezetői Testület elnökével.

nem a háttérből irányítanak a megyei sípmesterek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az MLSZ Békés Megyei Játékvezetői Bizottságának elnökségi tagjaként is a labdarúgást szolgáló szakembere elmondta, a játékvezetők nemcsak a kötelező teszteken kell megfelelniük, hanem az új szabályokat is kiválóan kell tudniuk. Kurucz András aláhúzta, a Békés megyei bírók a Magyar Labdarúgó Szövetség össze bajnoki szintjének mezőnyében kiválóan megállják a helyüket.

– Gondolataimat három egységbe sorolnám, az első, hogy az országos kerettagjaink igen magas szintű működése méltán tölt el büszkeséggel bennünket. Csonka Bencze és Csatári Tibor az MLSZ Játékvezetői Bizottság Akadémiájának elvégzése után már hétről hétre az első osztályban bizonyítja tehetségét. Csatári Tibor a profi liga asszisztensi keretének a tagja, Csonka Bencze pedig az NB II.-es játékvezetői keretnek és emellett tizennégy alkalommal működött közre az NB I.-ben, mint alapvonali játékvezető, Flinta Zoltán pedig az NB III.-as kiírás asszisztensi keretének oszlopos tagja.

A fürdővárosi játékvezetők első embere a megyei keret tagjairól is beszélt, ahol elsőként Bálint Katát emelte ki, aki jelenleg ugyan a megyei harmadik keret tagja, de számtalan női NB II.-es találkozót vezetett már és minden MLSZ által szervezett táborba meghívást kapott.

– Kata hozzáállása példamutató, előtte a határ a csillagos ég. Szintén szép jövő előtt állhat Krajcsovicz Zsolt, aki a megyei I.-es keret tagja és ettől az évtől a megyei talent II.-es számú párját alkotják László István asszisztenssel együtt. Számukra ezzel elérhető közelségbe került az országos keretbe való feljutás lehetősége. A megye I.- es keretnek a tagja még Baráth János, akinek csupa szív hozzáállása minden megyei játékvezető számára példaértékű lehet. A megye II.-es keret tagja László István és Szigeti Gábor, míg a megye III.-as keretben Baranya Tamás bontogatja szárnyait. A megyei asszisztensi keretbe Boda László, Los Raul Csaba és Takács János nyert besorolást. Szintén itt működnek az idén végzett újoncaink, Kun Tamás, Kurta János és Takács Zsolt is. A futsal NB II.-es keret tagja Boda László, akinek nagy sansza van az elsőosztályba kerülésre. Az NB III.-as keretbe Baráth János, Krajcsovicz Zsolt és Szigeti Gábor nyert besorolást.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kurucz András nem utolsó sorban a városi bajnokság biztos hátterét adó „szenior klub” tagjairól tett említést. Domokos András, Csathó Miklós, Kurucz András és Zsiga Zoltán nélkül nehezen birkózna meg a testület a velük szemben felállított elvárásoknak.

– Itt említeném meg a labdarúgó- diákolimpia III.-as korcsoportjának városunkban megrendezett döntőjét, ahol a résztvevő csapatok elismerően nyilatkoztak a játékvezetés színvonaláról. A városi bajnokság csapatainak szavazása alapján ebben az évben Szigeti Gábor nyerte el az év játékvezetője címet.

Sajnos az idén is többen befejezték, vagy szüneteltették tevékenységüket, így Czirok Sándor – aki több alkalommal nyerte el az év legjobb megyei asszisztense címet – tanulmányai miatt nem tudta tovább vállalni az ezzel járó elfoglaltságot. Rajta kívül Szatai Ádám és Tamás Gergely sem folytatja sípmesteri karrierjét.

A játékvezetők munkája korántsem egyszerű, hiszen a sporttársakkal szemben továbbra is nagy az elvárás. Évente két alkalommal elméleti és fizikai tesztet kell teljesíteniük. Nyáron háromnapos, télen egynapos felkészítő kurzuson kell részt venniük, ehhez jön még a versenyidőszakban a havonta megrendezett továbbképzés.

– Az IFAB és a FIFA szabályalkotó bizottsága július elsejétől több új módosítást vezetett be, melyeket a nyári felkészülés alatt sulykolunk bele a játékvezetőkbe. Az utóbbi négy év alatt olyan méretű módosítások léptek hatályba, amiket csak állandó önképzéssel lehet követni. Mindenkinek a saját fantáziájára bízom, hogy véleménye szerint ezek közül a játékosok és a szurkolók mit tudnak megemészteni.

Egy biztos, játékvezetőink elméleti és fizikális felkészültsége nem lesz akadálya annak, hogy magas szintű mérkőzéseket láthassunk az elkövetkező évben – zárta a beszélgetést Kurucz András.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)