Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották a XIII. Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. december 10. 13:39
Hivatalosan is megnyitották a XIII. Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivált
A rendezvény második napján vásárral is várták az érdeklődőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Mézvásárral és szakmai programmal folytatódott a XIII. Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivál december 10-én a művelődési központban és a Vigadóban.

Árgyelán János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Békés megyei szaktanácsadója lapunk kérdésére elmondta, reggel 8 órakor nyitották meg a mézvásárt, amelyet szakmai előadások követtek. Hozzátette: a vásáron mintegy ötven kiállító vesz részt, akik a mézek mellett méhészeti termékeket is árulnak.

A Vigadóban átadják a Göndöcs-díjakat is, amelyet azok a méhészek kaphatnak meg, akik aktívan részt vettek a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület munkájában. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években nem adták át az elismerést, így a 2020-as, a 2021-es és a 2022-es nyerteseket is ma hirdetik ki.

Az Év kiváló magyar méze verseny eredményeit 15.30-kor hirdetik ki, a díjátadót az érdeklődők a megmérettetés hivatalos Facebook-oldalán is megnézhetik.

bódi beáta

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A szakmai programot Bódi Beáta, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében úgy fogalmazott, örömünnep egy ilyen fesztivál, amely a rekordok fesztiválja lett idén, hiszen hét kategóriában minden eddiginél több, összesen 448 minta érkezett a mézversenyre.

Kiemelte: a fesztivál, azon túl, hogy a kiváló minőségű magyar termelői méz megismertetését, népszerűsítését tűzte ki célul, imázsépítésre is szolgál, ugyanis Békés megye jó hírét növeli országszerte és a határon túl.

A köszöntő után Kolics Balázs, az OMME elnökségi tagja a tenyésztésről és beltenyésztésről tartott előadást, Mohácsi Klaudia, a 2022-es év mézkirálynője a méhészkedésről, Bónai András, az OMME nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese a méhbetegségek mikroszkopikus kórokozóiról beszélt, míg Bross Péter, az OMME elnöke a méhészeti ágazat aktualitásait ismertette.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)