Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jobb tavaszi eredményekre hajt a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. december 09. 17:00
Jobb tavaszi eredményekre hajt a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata
A fürdővárosi gárda a tabella ötödik helyén fejezte be az őszi szezont

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 15. forduló küzdelmeivel befejeződött a Megyei I.-es labdarúgó-bajnokság őszi szezonja. A Clean-Way Gyulai Termál FC együttese 3-1-es vereséget szenvedett szeghalmi riválisától, így a tabella ötödik helyén várhatja a tavaszi küzdelmeket.

Sajben Gábor nem kis feladatot vállalt a júliusi felkészülés kezdetekor, hiszen együtteséből több meghatározó játékos is távozott, így a gárda átformált kerettel kezdte meg az augusztusi rajtot. Az alaposan átforgatott csapat a több távozóval és még több érkezővel vágott neki a felkészülésnek.

– A keretünk fele kicserélődött, Bondár Attila kivételével csupa fiatal játékos csatlakozott hozzánk. Ezeknek a játékosoknak semmilyen vagy csupán minimális rutinjuk volt a felnőttmérkőzések tekintetében. Szerettünk volna újra egy fiatal ütőképes csapatot építeni, de be kell vallanom, hogy nem sikerült megfelelő módon pótolni a kieső rutinos játékosokat – ismertette Sajben Gábor.

A mezőny legfiatalabb játékoskeretével rendelkező gyulai együttes azonban nem kezdte rosszul a szezont, az első két mérkőzés bukdácsolása után kiütéses győzelmet ért el jaminai ellenfele ellen, majd egy orosházi fiaskó után a szarvasi, a szeghalmi, a gyomaendrődi és a medgyesbodzási riválisát is legyőzte. A fürdővárosi gárda ekkor állt a legjobb pozícióban, a fiatal csapat a tabella harmadik helyéről próbálta befogni végegyházi riválisát. A pontvadászat folytatása azonban már nem ment zökkenőmentesen, az elmúlt hét mérkőzésen csupán egyetlen sikert könyvelhetett el a csapat, amivel a mezőny ötödik helyén zárta az őszi párharcokat.

– Továbbra is azt mondom, hogy nem szabad összehasonlítani a mi keretünket és feltételeinket az élen álló hármassal. Ha az élcsapatokkal játszott meccseket nézem, a szarvasi győzelmünket leszámítva, az ellenfeleink játékosainak rutinja döntő volt minden tekintetben. Ami viszont ennek ellenére is szégyenfoltunk lehet, hogy kiestünk a kupából, és a Jamina SE és a Sarkadi Kinizsi LE ellen is sikerült pontokat veszítenünk – fejtette ki a gyulai vezetőedző.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata január végén kezdi meg felkészülését a tavaszi fordulókra. A gárda játékosai egyéni programmal indítják a felkészülést, majd a csapat közös kinti edzésekkel élesíti tovább formáját. A csapat a tervek szerint februártól több edzőmérkőzést is beiktat a programba, majd március 4-én a Gyomaendrődi FC ellen kezdi meg a bajnokság tavaszi etapját hazai pályán.

– Igazolni nem tervezünk, és a lehetőségeink is korlátozottak, bár nem voltunk megelégedve minden fiatal hozzáállásával. Egy jó téli felkészülés után szeretnénk bebizonyítani, hogy ez a keret is többre képes, mint amit a tabella mutat – zárta Sajben Gábor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)