Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Adventi családi napot szervezett a gyulai Egészségfejlesztési Iroda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. december 03. 14:00
Adventi családi napot szervezett a gyulai Egészségfejlesztési Iroda
A gyerekek koszorúkészítés közben előadásokat is meghallgathattak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Adventi családi napot szervezett az Egészségfejlesztési Iroda csapata és Andrási Betty pszichológus december 3-án az Implom József általános iskolában. A foglalkozáson a régi magyar hagyományokról igyekeztek több információt átadni a családoknak. 

 – Színesíti a kézműves programot, hogy beszélek az adventi szimbólumokról és a karácsonyfára feltett díszekről is. Mellettem Bercsényi Zoltán életvezetési tanácsadó a szimbólumok életünkre gyakorolt hatásáról tart előadást, valamint Pápai Attila evangélikus lelkészt is felkértük, hogy beszéljen arról, hogyan hangolódhatunk az ünnepekre. A programon Bartyik Gitta meseterapeuta a fény meséjét mondja el a megjelenteknek, miközben a koszorúk készülnek – mondta el lapunknak Andrási Betty

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kiemelte: a szimbólumoknak rendkívül nagy jelentősége van életünkben, viszont napjainkra már nemigen használjuk őket. A régi magyar otthonokban, otthonpszichológiai szempontból nem voltak pusztán dekorációs céllal elhelyezett tárgyak. Mindennek jelentősége volt, így az adventi koszorú sem csak egy dekoráció volt, mint napjainkban, hanem ennek is megvolt a szerepe egy család életében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Andási Betty hozzátette: az adventi koszorúkészítés német egyházi szokás alapján indult útjára, ugyanis az első adventi koszorút Johann H. Wichern evangélikus lelkész készítette el. Az adventi koszorú eredeti formája kör alakú volt, amelyet jellemzően fűzfaágakból állítottak össze. A koszorút, az óra járásának megegyező irányban örökzöld ágakkal fedték be, a keresztforma és a kör találkozásához pedig 4 méhviaszgyertyát helyeztek, a gyertyák derekára pedig kék szalagot kötöttek.

A program rövid megnyitóval indult, majd minden gyerek, tanár és szülő nekifogott a koszorúk elkészítésének.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)