Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakossági fórumot tartottak a Gyulakonyha új épületéről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 17. 11:34
Lakossági fórumot tartottak a Gyulakonyha új épületéről
Az eseményen a beruházás részleteiről beszéltek

Lakossági fórumot tartottak az egykori relégyár felújításáról és a Gyulakonyha beköltözéséről november 16-án az 5. számú általános iskolában. A megjelenteket Vigné Fábián Diána önkormányzati képviselő, Kónya István alpolgármester és Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai bajnok mesterszakács, a Gyulakonyha ügyvezetője köszöntötték.

vigné fábián diánaambrus györgy és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kónya István a fórumon elmondta: a Gyulakonyha az egykori relégyár épületébe költözik december közepén, a több mint 600 millió forintos beruházás a célegyenesbe ért.

Kiemelte: a beruházás kapacitásbővítéssel, illetve technológiai újításokkal is jár, így új és az eddiginél is finomabb ételekre számíthatnak azok, akik igénybe veszik a Gyulakonyha szolgáltatásait.

Kérdésünkre hozzátette, az épület gépészetileg elkészült, kialakításra kerültek a főzőtechnológiai csatlakozások, így már csak a finomhangolások maradtak hátra, csak azoknak a gépeknek keresik a helyét, amelyet a régi épületből hoznak át az újba.

Mint mondta, a decemberi beköltözés után januárban kezdik el a főzést az új épületben.

Tervezik, hogy minden hónapban bejárást tartanak az iskolák diákjainak, valamint a lakosság számára is, szervezett csoportokban.

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy mi lesz a Gyulakonyha jelenlegi székhelyének sorsa: a következő évek fejlesztési tervében szerepel, hogy az épület lebontják, a terület egy részéből pedig parkolót építenek, valamint bővítik a Dürer Albert általános iskola udvarát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Ambrus György kifejtette, a jelenlegi konyha 2500 adag ételre volt tervezve, ahol 3500-3800 adagot főznek naponta, az új hely pedig 4000 adagra van kalibrálva, de úgy gondolja, hogy közel 5000 adagot elkészíthetnek majd probléma nélkül.

Aláhúzta: egy olyan konyhába költöznek, amelyhez hasonló kevés van az országban, de Békés megyében mindenképpen egyedülálló.

Nagyon sok helyi termelővel kötöttek szerződést, törekednek arra, hogy a gyulaiak valóban gyulait egyenek – tette hozzá az ügyvezető.

A technológiai újítások közé tartozik a tíz, fagyasztóval ellátott hűtő, a különböző alapanyagoknak, tizennégy darab új gázüzemű üst, valamint két darab elektromos pirítóüst, amelyek lehetővé teszik a nagyüzemi konfitálást és szuvidálást, a legmodernebb sütő, főző és párolóberendezések, illetve minden olyan gép, amelyeket előírnak a törvények.

A régi konyháról négy tűzhelyet, az olajsütőt, illetve öt nagyüzemi gázzsámolyt, ezek mind néhány éves berendezések.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)