Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 32. alkalommal rendezik meg Gyulán az Erkel Ferenc-emlékversenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.SPORT • 2022. november 02. 13:31
32. alkalommal rendezik meg Gyulán az Erkel Ferenc-emlékversenyt
Több országból érkeztek sakkozók a fürdővárosba

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Harminckettedik alkalommal rendezik meg november 2. és 5. között Gyulán az Erkel Ferenc-emlékversenyt. A Magyarországi Románok Sakk Egyesülete, a Gyulai SE sakkszakosztálya és a gyulai önkormányzat által szervezett megmérettetés hétfordulós, svájci rendszerű, FIDE minősítő verseny.

Mint megtudtuk, a fő viadalon, az A csoportban az első három helyezett részesül pénzdíjazásban. A B csoportban a 2000 FIDE élő pontszám alatti sakkozók ülhetnek asztalokhoz. Mindkét csoportban különdíjat kapnak a legjobb ifjúsági, serdülő, szenior indulók, valamint a legjobb gyulai és amatőr versenyzők.

A verseny helyszíne a gyulai polgármesteri hivatal díszterme, ahol szerdán reggel tartották a megnyitót. A eseményen Kozma János György, az esemény szervezője mellett Kónya István alpolgármester szólt a megjelentekhez.

– Kevesen tudják Erkel Ferencről, a verseny névadójáról, hogy nemcsak a Himnusz megzenésítője, hanem sakknagymester is volt. Mindössze 26 évesen bekerült Pesten a legnevesebb sakkozók közé. Ebben a közegben vették észre zsenialitását, amely később egy levelező sakkversenyen teljesedett ki – fejtette ki az alpolgármester.

Kozma János György lapunknak elmondta: idén negyvenhatan neveztek a versenyre. Érkeztek versenyzők Romániából, Mongóliából, Mexikóból és Magyarországról több pontjáról. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)