Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kedvező az idő a talajszellőztetéshez

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. október 30. 13:00
Kedvező az idő a talajszellőztetéshez
Érdemes a pázsitot megszabadítani az elszáradt, elhalt növényi részektől

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Az időjárás és a talaj állapota kedvező a talajszellőztetéshez. Akinek módja van rá, annak érdemes egy ilyen forró nyár után megszabadítania a pázsitot az elszáradt, elhalt növényi részektől.

Pázsitunkat megszórhatjuk káliumban gazdag, gyorsan felbomló műtrágyával, hiszen az ásványi anyag segít az áttelelésben, és általa a tavaszi „megindulás” is látványosabb lesz. A műtrágyázás után alaposan öntözzük meg a pázsitot, hogy a műtrágya egyenletesen jusson a talajba.

Fokhagymából érdemes ilyenkor dugdosni. Még az ősszel meggyökeresedik, így tavasszal nagyobb lendülettel tud fejlődésnek indulni, nagyobb terméshozamot tud produkálni, és nem lesz annyira kitéve a szélsőséges időjárásnak. Érdemes a szokásosnál kicsit mélyebbre dugni a hagymát, legalább 5-6 centiméterre. Sorjelzőnek a gereblyével húzhatunk rá egy kis porhanyós földet.

Lassan begyűjthetjük a birsalmát és a naspolyát is, utoljára érő gyümölcseinket. Fontos, hogy csak az egészséges gyümölcsöt tároljunk be, így még tavasszal is csemegézhetünk belőle. A részlegesen sérült birsalmából készíthetünk kompótot vagy befőttet, ha sok van.

Itt van a ganéhordás ideje is, aki teheti, szervestrágyát alkalmazzon a tápanyag utánpótlására, hiszen a talajélet szempontjából ez jobb, mint a műtrágya.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)