Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Focigálával előztek az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. október 30. 13:30
Focigálával előztek az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–Újpest FC 8–0 (5–0)

Az U16-os labdarúgó-bajnokságban szereplő Gyulai Amazonok U16-os csapata az Újpest FC utánpótlás együttesét fogadta október 29-én. A fürdővárosi klub korosztályos gárdája fővárosi riválisa elleni győzelemmel szeretett volna feljebb lépni a tabellán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza (Papp Fanni), Puskás Adél, Danics Boglárka, Tóth Panna (szelei Csenge), Kurta Alma, Nagy Katalin, Baracsi Boglárka, Pribék Andrea, Mészáros Viktória és Czirók Gréta. Edző: Molnár Ágnes.

A „várvárosi” klub U16-os csapata a mezőny középcsapataként várhatta a hétvégi forduló. Az újpesti gárda pedig két ponttal megelőzve állt egy pozícióval feljebb riválisánál. A hazai együttes komolyan vette a párharcot, hiszen egy gyulai győzelem esetén a két fél helyet cserélne a tabellán.

A hazai gárda ennek jegyében lépett pályára, bátor és taktikus játékával azonnal átvette a játék irányítását. A gyulai támadók már a találkozó első perceiben talpra ugrasztották a szurkolókat, ám Baracsi Boglárka vezető találatara egészen a 10. percig kellett várni (1–0).

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fiatal játékos igazán elemében érezte magát, a félidő végig még háromszor zörgette meg az újpesti hálót (4–0). A játékrész végéig Pribék Andrea is szállította megszokott találatát, így a hazai gárda tetemes előnnyel mehetett pihenőre (5–0).

A fordulás után sem találta a gyulai csapat ellenszerét a vendég gárda, ráadásul több újpesti játékos is megsérült a találkozón. A „várvárosi” csapat tovább folytatta tudatosan felépített játékát, amelynek köszönhetően a lefújásig, Nagy Katalin és Pribék Andrea góljaival, nyolcgólos előnnyel szerezte meg a győzelemért járó pontokat (8–0).

Gólok: Baracsi Boglárka (4), Nagy Kata (2), Pribék Andrea (2).

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Örülök, hogy a csapat meghálálta a bizalmat, és sikerült jó játékot produkálni. Mindenki küzdött, emellett saját maguknak is bebizonyították a játékosok, mit is tudnak valójában. Erőt kell merítsünk a folytatása céljaink elérése érdekében – értékelt Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata fellépett a tabella ötödik helyére, a következő fordulóban a fiatal gárda a DVSC-DEAC korosztályos csapatához utazik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)