Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az október 23-i ünnepség legmeghatóbb pillanatáról posztolt a polgármester

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 23. 14:33
Az október 23-i ünnepség legmeghatóbb pillanatáról posztolt a polgármester
Görgényi Ernő: Dicsőség a hősöknek!

Az október 23-i ünnepségek legszebb, legmeghatóbb pillanatai közé tartozik, amikor Szántó Mihály bácsi az unokájával együtt helyezi el az emlékezés virágait – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő.

Szántó Mihály szabadságharcos unokájával

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Gyula város polgármestere posztjában emlékeztetett arra, hogy „Szántó Mihály, az idős szabadságharcos, aki ‘56-ban fegyvert fogott a hazája, az otthona, a családja védelmében. Akit ezért hosszú börtönévekre ítéltek. Akit azután is üldöztek, miután kiengedték a börtönből. Aki negyven évig nem beszélhetett megpróbáltatásairól”.

Azt írta, hogy „neki is igazságot szolgáltatott a történelem negyven esztendő után, és ma egy szabad világban, szabadon ünnepelheti azt az 1956-os forradalmat, amely vérrel festette az égre: a magyarok szabadon akarnak élni és a magyarok maguk akarnak dönteni a sorsukról”.

Görgényi Ernő közösségi oldalán kifejtette, hogy „az egykori szabadságharcos, akit negyven éven át üldöztek, akinek hallgatnia kellett a szent forradalom hősi tetteiről, ma hallgatás helyett büszkén emlékezhet az unokájával, miközben a közösség a tiszteletét és nagyrabecsülését kifejezve emlékezik Mihály bácsi és minden gyulavári, gyulai, minden magyar ‘56-os szabadságharcos hőstetteire. Azokra a hőstettekre, amelyek nélkül ma nem élhetnénk szabad, demokratikus Magyarországon”.

Veresné Petrás Márta mondott az ünnephez méltó emlékbeszédet

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

A posztját azzal zárta a városvezető, hogy „emelte az ünnep fényét az is, hogy a Fehér-Körös hídjánál, a gyulavári kopjafa mellett, az 1956-os gyulavári forradalmi bizottság egykori elnökének, Petrás Jánosnak az unokája, Veresné Petrás Márta mondott az ünnephez méltó emlékbeszédet”.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)