Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályaorientációs napot tartottak a Magvetőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. október 15. 13:57
Pályaorientációs napot tartottak a Magvetőben
Az eseményen a felsősök és az alsósok is részt vettek

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Pályaorientációs napot tartottak október 15-én a Magvető református általános iskolában. Az eseményen az összes alsós és felsős diák részt vett. 

A tanulók megismerkedhettek a legnépszerűbb, Gyulán is elsajátítható szakmákkal. A meghívottak között volt a Gyulai SZC Harruckern János technikuma, a Békés Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya, a Gyulai Ifjúsági Központ és a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium. 

Pesti-Gurmai Klára diákönkormányzat-vezető lapunknak elmondta: az intézmények interaktív módon mutatták be az egyes szakmákat, szakmacsoportokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Fodrászok, pékek, cukrászok, rendőrök, egészségügyisek, gyermekápolók is érkeztek hozzánk. A kormányhivatal munkatársai tesztlapokat hoztak, hogy segítséget nyújtsanak a pályaválasztásban, az ifjúsági központ képviselői pedig játékos feladatokkal készültek a felsősöknek – ismertette. 

Hozzátette: a kisebbek az esemény keretében cukrászdába és optikushoz mentek, rendőrökkel, tűzoltókkal találkoztak, és kisállat-kereskedésbe, henteshez is ellátogattak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)