Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Örökzöldek metszése, a kerti kismadarak megfigyelése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. október 02. 13:00
Örökzöldek metszése, a kerti kismadarak megfigyelése
Pomázi Ferenc kertészünk jótanácsai

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Itt az ideje az örökzöld sövények nyírásának. A tuja, a fenyő, a hamisciprus és a leylandi ciprus már nem károsodik az erős napfénytől.

Már nem lesz olyan ereje a napnak, hogy elcsúfítsa a növényeinket. A nyesések után azért egy záró permetezést iktassunk be! A Mospilan a rovarok ellen jó hatású felszívódó szer.

Sajnos az utóbbi években nagyon elszaporodtak a kártevők és a kórokozók. Betegségek ellen többnyire a réztartalmú szerek, illetve kombinációban a  Polyram és a Topsin-Metil lehet a jó hatású. A Nonit használatát se mellőzzük, mert segít az örökzöldek viaszos bevonatát egy kis időre feloldani, így a növényvédőszerek könnyebben behatolnak a növény belsejébe.

Az örökzöldek trágyázása is fontos, mert az ellenálló képességük így lényegesen jobb lesz.

Fotó: Pixabay.com

A madáretetőket is ellenőrizzük az ősz folyamán! Madárkáink szeretnek a növények lombjai közt bóklászni, ami azért is hasznos, mert a kártevőket is összeszedegetik. A száraz nyár után a rovarok mennyisége igencsak megcsappant, ez onnan is látszik, hogy a pintyek, cinegék már az etetőkben keresik a táplálékot.

Figyeljük meg őket, ha megszállják az etetőt, akkor etessük őket, ha nem, akkor még várhatunk pár hetet az etetésükkel. A napraforgómagot most vegyük meg, mert a későbbiekben igen drága lesz!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)