Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiváló nyarat zárt a Gyula Barbell Sport Club

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. október 01. 17:00
Kiváló nyarat zárt a Gyula Barbell Sport Club
A fürdővárosi egyesület jiu-jitsu szakosztállyal is gazdagodott

Forrás: Gyula Barbell Sport Club

Három versenyről is éremmel érkeztek haza a Gyula Barbell Sport Club versenyzői szeptember 3. és 24. között. A fürdővárosi egyesület atlétái funkcionális fitnesz és jiu-jitsu sportágakban állhattak dobogóra.

Faniszló Máté vezetőedző elmondta, a versenyek sora a budakalászi Lupa Beachen indult, ahol Kiss András szállt versenybe. A gyulai klub nemzetközi szinten is bizonyító versenyzője Kuti Ádámmal az oldalán tört éremre. A nyár utolsó versenyének szánt viadalon az indulóknak öt feladatot kellett teljesíteniük, amelyek között különböző wodok (képességet tesztelő feladatok) és klasszikus crossfit gyakorlatok is voltak. Kiss András és Kuti Ádám párosa kiválóan teljesített, így a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

A folytatásban az egyesület fiatal versenyzőjén, Papp Viktórián volt a sor, aki a debreceni Csak csajok versenyében volt érdekelt. Viki hatalmas egyéni csúccsal örvendeztette meg magát és edzőit, a befektetett munka pedig egy szépen csillogó ezüstérmet ért a fiatal versenyzőnek.

A sort a klub új szakosztályának versenyzői zárták. A Nyárfádi Csaba vezette csapat a budapesti Grappling Magyar Bajnokság országos döntőjén lépett a küzdőtérre. A viadalon negyven klub közel százötven versenyzője állt rajthoz. A színvonalas mezőnyben Hunyady Gergő, Nyárfádi Csaba és Faniszló Máté nézett szembe ellenfeleivel. A klub versenyzői kiválóan küzdöttek, Hunyady Gergő és Faniszló Máté ezüstéremmel fejezte be a küzdelmeket, míg Nyárfádi Csaba az előkelő ötödik helyen fejezte be a versenyt.

A Gyula Barbell Sport Club nyáron is remek eredményeket szállított, a hazai rendezvényeken szerzett érmeket Kiss András Európa-bajnoki hetedik helye koronázta meg. A hazai mezőny egyik meghatározó tagja hamarosan ismét nemzetközi szinten képviseli majd a sportágat és Gyula városát.

Forrás: Gyula Barbell Sport Club

Faniszló Máté kiemelte: a klub úttörőnek számít a hazai mezőnyben, a sportolói pedig minden versenyen a lehető legtöbbet hozták ki magukból. A 2013-ban alakult klub számára az idei év volt eredményekben a leggazdagabb, hiszen junior, felnőtt és masters kategóriákban is bajnokokat adhatott a sportágnak. Ami a legfontosabb, hogy az utánpótlás csapat is nagyon szépen fejlődik.

– Erre tettem fel az életemet, örülök, hogy látom, ahogy évről évre egyre sikeresebbek vagyunk. A jiu-jitsu csatlakozásával újabb kapuk és lehetőségek nyíltak meg. A crossfit, a funkcionális fitnesz, az úszás, futás, akadályfutás és a csapatsportok mellett régi vágyam a küzdősportok világában is sikereket elérni – tette hozzá. 

A Gyula Barbell Sport Club tervei között szerepel, hogy novemberben Gyulán rendezi meg a legnagyobb hazai cross-funkcionális versenyt a hölgyek számára, de előtte októberben is tető alá hoz egy rendhagyó eseményt, amelyen egy poszt-covid szeminárium is helyet kap.

  Atlétáink több hazai funkcionális fitnesz és jiu-jitsu versenyen állnak majd rajthoz, emellett pedig a gyermekek számára egy országos versenyt szeretnénk életre hívni – zárta Faniszló Máté.

Forrás: Gyula Barbell Sport Club

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)