Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a Regionális Erdők Hete rendezvénysorozatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 01. 17:05
Megnyitották a Regionális Erdők Hete rendezvénysorozatot
Idén is számos koncerttel várják a látogatókat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Október első két napján Gyula térségében várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében rendezvény, amelynek szombati programjai Gyula-Városerdőn, vasárnapi eseményei pedig a határon túl, Nagyvárad közelében található Püspökfürdőn valósulnak meg.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy a résztvevőket a természet, a zene és a művészet révén a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa.

A program szombat délután megnyitóval indult, amelyen köszöntőt mondott Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Gaest Gergely, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. erdészeti igazgatója és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Üdvözlő gondolataiban Görgényi Ernő úgy fogalmazott, hogy az alapítvány és az önkormányzat között természetes az együttműködés, hiszen hasonló értékeket képviselnek a természeti értékek gyarapítása és a kultúra terén.

– Ezt a programot nemcsak művészeti értéke teszi rendkívülivé, hanem az a szemléletmód is, amit átad: a fenntarthatóság, a helyi közösségek megerősítése, a hagyományok megőrzése, a természet védelme és a természettel harmóniában való létezés időtlen, ugyanakkor jövőbe mutató értékeit – emelte ki a polgármester.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban Gaest Gergely kívánt tartalmas szórakozást a megjelenteknek, majd Szabó Lajos nyitotta meg a rendezvényt. Az alapítvány elnöke kiemelte: tizenkilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, idén hat helyszínen a Kárpát-medencében.

A rendezvényen fellép mások mellett Csík János és a Mezzo, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Nagyváradi Állami Filharmónia Kamarazenekara és a békéscsabai Napsugár Bábszínház.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)