Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megalakult a városi diákönkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 14. 14:00
Megalakult a városi diákönkormányzat
A résztvevők szerint fontos, hogy a helyi diákok megfogalmazhassák és tolmácsolhassák esetleges problémáikat

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Megtartotta alakuló ülését a városi diákönkormányzat szeptember 13-án Gyulai Ifjúsági Központban a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szervezésében. 

Szabó Enikő, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület alelnöke, a Gyulai Ifjúsági Központ vezetője lapunknak elmondta: kiemelten fontosnak tartják, hogy a helyi diákok megfogalmazhassák esetleges problémáikat, és tolmácsolhassák azokat a városi illetékesek felé. 

– Az általános és középiskolák is delegálnak diákokat hozzánk. Egyelőre csak ismerkedünk, majd minden kedden délután találkoztunk, hogy megbeszéljük a fiatalokat érintő problémákat – fejtette ki. 

Hozzátette: sok kihívás akad évről évre, ilyen például az iskolák környékén a járdák, kukák, padok állapota. Fontos kérdés a menza és az ételek hőmérséklete.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Célunk a vegetáriánus menü elérhetőségének megvalósítása és az iskolákba kihelyezett mikrohullámú sütő, amiben az otthonról hozott ételeket melegíthetnék fel a diákok – mondta. 

Azt is megtudtuk, pályázatokat is kiírnak az egyes diákönkormányzatoknak, akik helyi hatáskörben költhetik el az így szerzett pénzt. 

Azt is kiemelte: korábbi ötletük alapján a könyvtári könyvbedobó megvalósult, és az iskolai menzát is egyre jobbra értékelik a fiatalok. 

Az ismerkedő eseményen Szabó Enikő az idei év programjait is ismertette. Mint kiderült, októberben pályaválasztási börzével, majd ifjúsági konferenciával készülnek, ezt követően kortárssegítő képzést szerveznek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)