Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződött az Esze Tamás utca felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. augusztus 25. 12:10
Befejeződött az Esze Tamás utca felújítása
A beruházás költsége meghaladta az 53 millió forintot

mittag mónika és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Befejeződött az Esze Tamás utca felújítása – számolt be róla Görgényi Ernő polgármester és Mittag Mónika önkormányzati képviselő augusztus 25-én a helyszínen.

Mittag Mónika elmondta: mióta képviselő, számtalanszor megkeresték már a lakók az Esze Tamás utca miatt, amely esős időben járhatatlan volt, valamint parkolási problémák is voltak.

Hozzátette: a belváros rehabilitációjának – amely során megújult több utca és az Erkel tér is – hiányossága volt még ez a felújítás, ezért döntöttek úgy, hogy bevonják az utcát a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítését megcélzó pályázat harmadik ütemébe.

Kiemelte: az utóbbi időszakban minden évben volt valamilyen útfelújítás a körzetében, így a Bárány utca, a Jókai utca, a Scherer Ferenc utca és a Ferencesek tere is megújultak.

Görgényi Ernő hangsúlyozta: a Jókai utcát a belügyminisztérium által nyújtott támogatásból aszfaltozták le, az Erkel tér egy TOP-os pályázatnak köszönhetően szépült meg, ekkor épültek a parkolók is az Esze Tamás utcán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megtudtuk, az Esze Tamás utcán 76 méter hosszúságú csatornát építettek víznyelőkkel, ehhez kapcsolódva a Corvin utcában 91 méter hosszan épült új csatorna, ezek pedig a 48-as utcai elvezető rendszerbe vezetik a vizet.

Az Esze Tamás utcában 107 méteren újult meg az útburkolat, 4 méter szélességben, az egyik oldalon padkafolyókákkal és víznyelőkkel, a másik oldalon K szegéllyel és süllyesztett szegéllyel. A beruházás teljes költsége 53,7 millió forint volt.

A városvezető elmondta azt is, hogy a csapadékvizes pályázat harmadik üteme összesen 11 helyszínt érint városszerte, amelyhez az önkormányzat 334 millió forint pályázati támogatást nyert el, valamint kiegészítették az összeget 82 millió forint önerővel.

A pályázat részeként zárt csatornát építettek a Varsándi utcában, a Bem utcában, a Tessedik utcában és az Esze Tamás utcában. Jelenleg folyamatban van egy zárt csatorna építése a Veress Endre utcában és a Popovits Jusztin utcában, valamint felújítják a burkolt árkot a Temesvári út Kassai és Orsovai utcák közötti szakaszán.

Még nem kezdődtek el a munkálatok Gyulaváriban, ahol a Sport utca és a Gelvácsi csatorna között fognak nyílt árkot kiépíteni, szintén nyílt árok lesz a városi körtöltés mellett, az Eminescu utca és az Újülés utca közötti szakaszon, valamint várhatóan tavasszal újítják fel a zárt csatornát a Paradicsomi lakótelep tömbjei között.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)